София. Министърът на икономиката Даниела Везиева отговаря на въпроси на

...
София. Министърът на икономиката Даниела Везиева отговаря на въпроси на
Коментари Харесай

Даниела Везиева: Ваня Караганева, по жартиери, заснета, няма да коментирам

София. Министърът на стопанската система Даниела Везиева дава отговор на въпроси на Илиана Беновска на конференция за ДКК от 3.12.2021 година. Това оповестиха от екипа на предаването " Беновска пита " .

Илиана Беновска: Здравейте, Беновска, „ Радио К2 “, поканвам Ви да ми гостувате!

Даниела Везиева: С наслаждение!

Илиана Беновска: Вие разговаряхте ли с тези трима членове на съвета на шефовете на ДКК и по този начин, както те изнесоха документи и доказателства за, съгласно тях, Вие можете ли, откакто сте се решила на обществен отговор пред медиите, да ни покажете контрадокументите, да речем?

Даниела Везиева: Всъщност аз няма какви контрадокументи да демонстрирам, тъй като документите, които те са посочили по някакъв мотив пред медиите, са документи, които са от оперативната активност на сдружението. Мненията, които са основани като техни мнения на тези документи, са тези, които ние оспорваме сега. Освен това би трябвало да кажа, че нещото, което ме засегна най-вече в този миг, беше опитът да се нанесе нечовечен удар върху една от главните ни промишлености – военно-промишления комплекс. Всичките клевети, които се пробваха да се вменят по време на цялата тази медийна акция от тяхна страна, не са в интерес на никого. Не са в интерес на никого, тъй като това е една промишленост, която е експортно насочена. Нашите сдружения подписват контракти, които са подкрепени на равнище държава-държава и всеки един опит да окаляме този бизнес ще коства на страната ни ужасно доста средства.

Илиана Беновска: Добре, само че не е ли истина, че бащата на някогашния заместник-министър Манолев, в действителност придобивайки съответното дружество, става на изхода на ВМЗ „ Сопот “ за Египет?

Даниела Везиева: Няма да разясня съответни компании, ще разясня съответен принцип. В тръжните процедури на обособени страни има условие за ексклузивитет на комерсиалните връзки за съответната страна и за съответен вид тръжна процедура и това е процедура в доста страни. Свързана е с нелоялни практики обратно във времето и е напълно обикновено условие. Това, което са взели като решение ВМЗ, касае съответна тръжна процедура и изобщо не приказваме нито за вход, нито за излаз, а за съответна договорка.

Илиана Беновска: С Манолев!

Даниела Везиева: Не знам с кого! Няма значение с кого!

Илиана Беновска: Нали сте принципал?

Даниела Везиева: Говорим за принцип, Вие ме питате кардинално дали това е на входа и на изхода, нали това беше въпросът? И аз Ви давам отговор, че не е това.

Илиана Беновска: А юрист Иван Тодоров има ли проектодоговори и в случай че има – какво неприятно има?

Даниела Везиева: Не. Вие, също като мен, бяхте очевидци на опровержението на всички забъркани в този медиен интерес, да го нарека. Те всички опровергаха това, което изнесоха тримата от съвета на шефовете.

Илиана Беновска: На Ваня Караганева каква е ориста в този момент?

Даниела Везиева: Към момента има дадени инструкции от комерсиалния указател, с които ДКК би трябвало да внесе спомагателна информация по законосъобразността на вписването с информация за това по какъв начин са били известени останалите членове, какъв е дневният ред на съвета. До този миг няма импортирани от тях спомагателни документи. Днес е срокът, в който комерсиалният указател би трябвало да се произнесе.

Илиана Беновска: И кой ръководи ДКК в този момент?

Даниела Везиева: Те всички ръководят действително ДКК в този момент, тъй като нямаме право на последица.

Илиана Беновска: Г-жо Везиева, не ми отговорихте говорихте ли Вие с тези тримата от съвета, Вие скоро се прибрахте от Египет?

Даниела Везиева: Нощес.

Илиана Беновска: И говорихте ли с тях?

Даниела Везиева: Не, не съм говорила досега, тъй като те не счетоха за належащо да приказват преди да го създадат с мен. И държа да кажа, че в целия този интервал, в който работим дружно, сме имали естествени взаимоотношения. Те са идвали доста постоянно при мен, поставяли са разнообразни проблеми. Аз в действителност съм диалогичен човек, по тази причина не одобрявам този модел на държание.

Илиана Беновска: Понеже те наподобяват естествени хора, научни служащи, по какъв начин си обяснявате тяхната политика и обосновка, какво е скритото – икономико-политически или някакви други зависимости?

Даниела Везиева: Запазване на остарелия модел, това е нашето пояснение.

Илиана Беновска: Кой печели от остарелия модел?

Даниела Везиева: Не знам, може би някой, който желае да се върне той на власт. Може би някой, който желае това да продължи да си е традиция на държание. Може би някой, който не желае институциите да са европейски и да разсънват тази убеденост у жителите.

Илиана Беновска: Само още един въпрос, в случай че позволите, с цел да завърша, Ваня Караганева, излезе нейна фотография във фейсбук по жартиери и по този начин, радостна, по какъв начин тълкувате това нещо?

Даниела Везиева: Не считам да го пояснявам, не считам да го разясня!
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР