София. Министър-председателят Бойко Борисов обсъди развитието на проекта за изграждане

...
София. Министър-председателят Бойко Борисов обсъди развитието на проекта за изграждане
Коментари Харесай

България обсъжда с Европейската комисия реализирането на проекта за газов хъб „Балкан”

София. Министър-председателят Бойко Борисов разиска развиването на плана за създаване на европейски газоразпределителен център „ Балкан “ с шефа на дирекция „ Вътрешен енергиен пазар “ в Генерална дирекция „ Енергетика “ на Европейската комисия Клаус-Дитер Борхардт. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.
По време на срещата, инициирана в Министерския съвет, министър председателят Борисов акцентира, че за България е главен приоритет страната да резервира ролята си на директен център, а планът за газов хъб „ Балкан “ е основен, тъй като ще способства за диверсификация на източниците и маршрутите на газ в България и Югоизточна Европа и ще бъде платформа за търговия с газ за целия район.
В диалога участваха и заместител министър-председателят Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова, които разискаха бъдещи стъпки и следващи дейности за осъществяване на плана в подтекста на резултатите от предпроектното изследване за неговата реализация, които се чака да бъдат подготвени до края на тази година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР