София. Малките творения на човека могат да покажат на всички

...
София. Малките творения на човека могат да покажат на всички
Коментари Харесай

Иван Шишиев, „Етюд-и-те на София“: Малките творения на човека могат да покажат на всички какво означава красота

София. Малките творения на индивида могат да покажат на всички какво значи хубост. Това сподели в предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ Иван Шишиев - лицето, което стои зад плана „ Етюд-и-те на София “.

Според него любовта на хората към всичко културно и духовно е трансформирало фейсбук групата „ Етюд-и-те на София “ в най-харесваната страница за авторска снимка в България.

„ Етюд-и-те на София “ е една от дребното страници, които дава другата страна на монетата – културата ни, историята ни. Ние сме много прекрасен народ и в действителност ние сме хората, които би трябвало да оправят сами града си, хората, които могат да покажат, че ние сме един народ, който безусловно заслужава да демонстрира своята хубост – тази хубост, която този сме основали. И може би по тази причина тази обич се претвори, може би поради това просто всички я харесват, тъй като на хората им е омръзнало да гледат единствено неприятното “, сподели още той.

Иван Шишиев показа, че черпи ентусиазъм от всичко, което го заобикаля.

„ Някой път това ще бъде парченце небе, някой път това ще бъде покрив, някой път ще бъдат книгите – много чета и се въодушевявам от книгите като цяло. Изобщо всеки един ден е безусловно друг, случват се тотално разнообразни неща. И един ден когато вземам решение примерно да фотографирам дадена постройка, и най-после внезапно съзнавам, че се намирам към този момент на планина Витоша или Лозенец. Просто всичко се случва някак си с възприятие и без предназначение. Но тъкмо това е красивото в „ Етюд-и-те на София “ - в действителност пробвайки се да покажа просто елементарна част от живота, това се трансформира в извънредно скъпа историческа част, извънредно скъп материал, посредством който в действителност хората могат да видят, че те живеят в действителност в прелестно място “, уточни той.

Иван Шишиев уточни, че започва коледен базар на „ Етюд-и-те на София “.

„ Преди малко стартирах едно събитие, един коледен пазар на „ Етюд-и-те на София “ – това е част втора, след триумфа предходната година взех решение да направя още една, в която се пробвам по този начин да се каже хората да имат безспорен достъп до творчеството, да си ги взимат за себе си. Приходите нормално от такива мероприятия ги предоставяме на разнообразни фондации. Тази година на Фондация „ Дивите Животни “, добави той.

Габриела ГАНЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР