София. Летният сезон отчита все по-добри резултати и вече продаваме

...
София. Летният сезон отчита все по-добри резултати и вече продаваме
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Вече подготвяме Лято 2018

София. Летният сезон регистрира все по-добри резултати и към този момент продаваме дестинация България за Лято 2018 година Прогнозите все още за тази година са за растежи от 7-10% в визитите на задгранични туристи в нашата страна. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в студиото на телевизия България он ер тази заран, оповестиха от пресцентъра на министерството.
По мотив сравнението на туристическите услуги в България и Гърция тя напомни, че въпросът се повдига всяко лято, само че няма идентични ограничения за съпоставяне, тъй като естествените дадености са напълно разнообразни. На база формалната статистика обаче мога да кажа, че съвсем толкоз българи отиват в Гърция, колкото и гърци – в България, разясни министърът. Тя цитира данни, че за интервала януари-май 2017 година 370 000 гърци са посетили България, което е към 18% растеж и бележи първо място в класацията на Национален статистически институт. В същото време 494 000 българи са обитавали в Гърция.
Министър Ангелкова акцентира, че Министерството на туризма работи интензивно, с цел да направи почивката в страната по-атрактивна и конкурентна, а България да бъде все по-предпочитана като дестинация. Подготвили сме нормативни промени за групиране на плажовете, с цел да могат да бъдат съобразени предлаганите услуги с самостоятелните им характерности. От това зависи и цената на плажните такъми, подчертава министър Ангелкова.
На въпрос за обстановката на морски плаж „ Делфин “ и подозренията за нелегално строителство министър Ангелкова разяснява, че инспекциите на тази, а и на всички останали линии са непрекъснати и ще продължат. Когато установените нарушавания или сигнали не са в компетенциите на Министерството на туризма, незабавно се сезират съответните органи. Тя напомни, че Регионална инспекция за опазване на околната среда към този момент е наложила санкция за изсичане на дървета за стълба до плаж „ Делфин “. По отношение територията на плажа е открита неналичието на медицински пункт, за което сме дали наставление, сподели още министърът.
Проверява се всеки плаж, а мобилните групи на министерството вършат инспекции по цялото Черноморие. Следим главно дали 50% от дейната повърхност на плажовете е зона за свободно прилагане и дали преместваемите обекти дават отговор на утвърдената от министерството скица за разполагането им, сподели още министър Ангелкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР