София. Легендата на Реал Мадрид и Бразилия, носител на Световната

...
София. Легендата на Реал Мадрид и Бразилия, носител на Световната
Коментари Харесай

Футболната легенда Роберто Карлош е глобалният посланик на програмата „Футбол за приятелство“ 2021 г.

София. Легендата на Реал Мадрид и Бразилия, притежател на Световната купа и 3 пъти победител в Шампионската лига на УЕФА Роберто Карлош стана световен дипломат на Международната детска обществена стратегия на Газпром „ Футбол за другарство “ (F4F) тази година

Футболната легенда Роберто Карлош стана световен дипломат на програмата „ Футбол за другарство “ 2021 година Карлош взе участие в програмата от 2019 година, когато се включи в нейни основни събития в Мадрид и награди спечелилите в Световното състезание, част от плана. Миналата година той се причисли към самодейността като световен дипломат, с цел да разпространява още повече нейната стойност и значимост. Тази година Роберто Карлош ще продължи да поддържа „ Футбол за другарство “ и ще показа своя богат опит от света на футбола с млади участници от 211 страни и райони.

Роберто Карлош завоюва Световната купа с бразилския народен тим през 2002 година Той също по този начин е троент победител в Шампионската лига (1998, 2000 и 2002) с Реал Мадрид, както и притежател на многочислени шампионски трофеи в шампионатите, в които е играл. В момента работи като треньор на младежкия тим в Реал Мадрид. Неговият директен свободен удар в 21-ата минута на мача сред Бразилия и Франция на 3 юни 1997 година в шампионат Франция става именит.

„ Бих желал да пожелая шанс на всички участници в Международната детска обществена стратегия на Газпром „ Футбол за другарство “! F4F е трогателен план, който дава на младото потомство опция да осъществя своя капацитет и да сбъдне фантазиите си. Тази година „ Футбол за другарство “ още веднъж сплотява млади играчи, млади публицисти и деца от целия свят, които имат пристрастеност към спорта и желаят да имат незабравимо прекарване! “ – разяснява Роберто Карлош.

Владимир Серов, световен шеф на „ Футбол за другарство “, разяснява: „ Радваме се, че си партнираме с толкоз сполучлив и знаменит състезател като Роберто Карлош и че той е световен дипломат на нашия план. Със своята известност той ще способства за следващ път за привличането към програмата на още повече младежи от целия свят, които се интересуват от нашия план и са стимулирани да се причислят към него. “

Ключовите събития от деветия сезон на „ Футбол за другарство “ ще се състоят от 14 до 29 май 2021 година онлайн. Тази година F4F ще събере момчета и девойки от 211 страни и райони. Младите играчи на възраст от 12 до 14 години ще бъдат разпределени в 32 тима на другарството, с цел да вземат участие в шампионата „ Футбол за другарство eWorld 2021 “. Състезанието ще се организира във футболния симулатор F4F World, който се предлага гратис на 27 езика в MS Windows, Apple macOS, Android и iOS. Тази година участниците във F4F са стимулирани да слагат следващ международен връх на „ Гинес “. Към днешна дата „ Футбол за другарство “ държи два международни върха – за най-вече националности във футболна подготовка и за най-вече участници във футболно видео.

Млади публицисти ще отразявят събитията от програмата в Международния детски пресцентър и ще споделят със своите връстници деветте полезности на програмата: другарство, тъждество, правдивост, здраве, мир, лоялност, победа и обичаи.

През годините „ Футбол за другарство “ се трансформира във значима интернационална платформа за разискване на въпроси, касаещи детския спорт и по-специално детския футбол.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР