София. Кампанията, която вчера заявихме пред Министерството на енергетиката Не

...
София. Кампанията, която вчера заявихме пред Министерството на енергетиката Не
Коментари Харесай

Мая Манолова: Кампанията ни “Не плащай” вече дава резултат

София. Кампанията, която през вчерашния ден декларирахме пред Министерството на енергетиката „ Не плащай “, че подхващаме, към този момент дава резултат, оповестиха от пресофиса на Изправи се. БГ. Снощи Национална агенция за приходите заяви, че Топлофикация-София в действителност погрешно е начислила в изравнителните ни сметки Данък добавена стойност от 20%, а не от 9 %, според закона. Затова призоваваме хората да не заплащат изпратените им надути изравнителните сметки, до момента в който Топлофикация-София не изпрати нови фактури с вярно начисленото Данък добавена стойност.
Срокът за заплащането им е чак до 14 септември, тъй че има задоволително време сдружението да изпрати на потребителите нови фактури за изравнителните сметки с 9% Данък добавена стойност, които те да заплатят в период.
Очакваме Столична община и кметът Фандъкова да подхващат незабавни дейности, като отговорните длъжностни лица да поемат отговорност за неспазването на Закона за Данък добавена стойност и основания следващ безпорядък.
В сряда пред постройката на Топлофикация-София показахме няколко изравнителни сметки. Всичките съзнателно са написани безусловно неясно за потребителите, като судоку, което има само за цел да ограбва хората. И отново имат начислена сградна апаратура над 50-60%, т.е. жителите са принудени да заплащат, а в същото време стоят на студено.
Затова през вчерашния ден внесохме документално искане към служебния министър на енергетиката Росен Христов да стартира незабавна инспекция на всички топлинни счетоводители за неправилното правене на изравнителните сметки, тъй като те са на негово послушание.
Призоваваме и Национална агенция за приходите да си влезе в задължението и да стартира изключителни инспекции във всички топлофикационни сдружения в страната, а освен в София, дали и те са не изпратили сметки с 20% Данък добавена стойност. Освен това да откри кой е виновен за скъпо струващата на хората неточност, като наложи и съответните наказания на отговорните длъжностни лица.
Крайно време е институциите да стартират да си правят работата в полза на хората, както изискват законите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР