София. Изготвените от Св. Синод учебници по Религия-Християнство (Православие) са

...
София. Изготвените от Св. Синод учебници по Религия-Християнство (Православие) са
Коментари Харесай

Изготвените от Св. Синод учебници по Религия-Християнство са приети за оценяване в Министерството на образованието и науката

София. Изготвените от Св. Синод учебници по Религия-Християнство (Православие) са признати за оценяване в Министерството на образованието и науката. Това оповестиха от от Старозагорската света митрополия .

На 5 април 2021 година Министерството на образованието и науката започва втория стадий от конкурсната си процедура по оценяване и утвърждение на плановете на учебници по Религия.

В събитието от страна на Българската православна черква – Българска патриаршия като акредитиран представител взе участие доктор Десислава Панайотова, специалист „ Програми и планове “ в Културно-просветния отдел (КПО) при Св. Синод. Документацията, съпътстваща синодалните учебници, е изрядна и МОН ги придвижва за оценка на наличието, графичния дизайн и полиграфическата им направа.

Във връзка с настоящия конкурс Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, началник на КПО, показва удовлетворение от това, че синодалният екип сполучливо продължава работата си и поетапно създава учебници за всички класове. С Божия помощ в идната една година синодалните създатели ще завършат и учебниците за 8-ми – 12-ти клас, с което целият цикъл на образование по Религия – Християнство (Православие) в междинната степен на обучение в България ще бъде подсигурен с отлични принадлежности.

Създаването от страна на светата ни Църква на съдържателни и красиви учебници ще направи този образователен предмет още по-привлекателен за учениците, а образованието по Религия ще стане още по-душеполезно и благоуспешно. Учителите по Религия – Християнство (Православие) ще имат незаместим асистент в работата си с шестокласниците и седмокласниците, защото учебниците на Св. Синод за 6-ти и 7-ми клас съдържат извънредно задълбочени и занимателни уроци, изпълнени с голям брой илюстрации, образователни карти, таблици, приложения, задания и подготвени проби.
Новите учебници на БПЦ-БП за 6-ти и 7-ми клас са продължение на към този момент издадените и утвърдени от МОН учебници за класовете от 1-ви до 5-ти, които се употребяват в българските учебни заведения в цялата страна и зад граница. Те се обезпечават гратис за учителите и учениците. Приложими са и в заниманията по Вероучение към църковните учебни заведения и школи. Синодалните учебници по Религия – Християнство (Православие) са огромен подарък за българските родители, учители и деца по пътя на евангелската нравственост, по пътя на Христовата обич. Добре възпитани и духовно ограмотени, българските възпитаници ще могат да порастват в наслада и мир, във милосърдие и взаимопомощ. За да се случи това в по-големи мащаби, е належащо предметът Религия – Християнство (Православие) да бъде въведен в наложителните образователни часове. Подрастващите генерации имат неотменима нужда от градивна посока и вечен смисъл в своя живот, от здрава духовно-нравствена основа, върху която да построяват себе си и бъдещето на родината ни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР