„София Индипендънт филм фестивал е уникална среща на изкуствата, среща

...
„София Индипендънт филм фестивал е уникална среща на изкуствата, среща
Коментари Харесай

Уникални гости на независими филми идват на София Индипендънт Филм Фестивал

„ София Индипендънт филм фестивал е неповторима среща на изкуствата, среща на свободното кино и на хората, които се срещат и мислят свободно. Благодаря на основателите на този фестивал, които ни демонстрират кино, което рядко можем да забележим, което не е комерсиално е отвън рамките на киното, което може да се види всеки ден “, съобщи Биляна Генова, шеф на на Дирекция Култура към Столична община.Тази година, осмото издание на фестивала София Индипендънт е с изявен конкурсен харакатер, за разлика от предходните седем издания. „ Со Индипендънт Филм Фест става с конкурсен темперамент, става интернационален от осмото си издание “, показа Жана Караиванова.

„ Интересът към фестивала, на който съм очевидец тази година изненада и самата мен “, описа госпожа Караиванова по време не конференцията, дни преди формалното разкриване на фестивала. Следващата седмица в София се чака да дойдат едни от най-радикалните и самостоятелни създатели на филми от разнообразни точки на света. Освен членовете на сред националното жури – продуцента Шрути Гангули, Габриеле Каполино от IFP и Лорен Хамъндс – от програмния екип на Трайбека Филм Фестивал, за които към този момент научихте, в София идват и доста изявени създатели на хитови самостоятелни филми, както и експерти, основали своите филми съвсем без никакви пари. Софийската аудитория на фестивала ще има опция да се срещне и да беседва онлайн с надарената Натали Каплан, която идва да показа своя филм „ Имало едно момиче “ (2017) – история за едно момиче, забъркало се в необикновени връзки с лекаря си, съседа си и с един млад боец. Заповядайте на представянето му на 31-ви октомври, от 18:30 в кино Одеон.

Известният продуцент Алекс Липшулц, който работи и като режисьор и като сценарист, ще показа своя неповторим филм, сниман напълно на идиш (език, от десетилетия необработен в киното)– „ Менаше “, на 31-ви октомври, от 20:30 в кино Одеон.Няма по какъв начин да пропуснете и българското предложение в състезанието за игрален филм - шедьовърът на Константин Божанов „ И след това светлина “ - самобитно любовно писмо до изкуството. „ И след това светлина “ има своя прожекция на 27 октомври, от 20:30 часа в Одеон. З

а да показват провокативния си филм „ SFashion” – хорър драма за бизнеса в Европа, в София идват продуцентът Джузепе Лепоре, режисьорът Мауро Джон Капече Капече и актрисата Карина Коронеа. Първата среща със феновете на „ SFashion е на 30 октомври, от 18:30ч. в кино Одеон. Сред специфичните киногости на Со Индипендънт Филм Фест е и номинираният за „ Оскар “ Себастиан Юнгер, режисьор и продуцент на едно от най-провокативните оферти в докуменалния конкурс - „ Ад на Земята: Възходът на Ислямската страна “ (2017).

Зрителите могат да срещнат със Себастиян Юнгер да 27 октомври, от 20:15 в Дома на киното.Над 20 специфични самостоятелни кинематографисти чакаме в София да предстваят нискобюджетните си филми, основани съвсем без пари, само че с размаха на свободния дух. Техните филми могат да бъдат гледани в кината Влайкова и Дада Културен Бар. В програмата на Осмия Со Индипендънт Филм Фестивал очаквйте още скрити кино бижута и смайващи екранни провокации. Очакваме ви в кината: Люмиер Лидл, Дом накиното, Одеон, Г8, Евросинема, Влайкова и Дада Културен Бар.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР