София има пълното основание да претендира за място сред физически

...
София има пълното основание да претендира за място сред физически
Коментари Харесай

Кой е най-активният квартал в София

София има цялостното съображение да претендира за място измежду физически най-активните градове в света със приблизително над 10 хиляди крачки дневно, изминавани от нейните поданици. Статистиката е първа по рода си и е събрана вследствие на тазгодишното есенно издание на най-голямата самодейност за уравновесено хранене и деен метод на живот у нас Нестле за Живей Активно! За 16-та поредна година Нестле България провокира всеки да бъде физически деен в своето всекидневие, като най-лесното, което може да направи, е да се придвижва пешком в града. Общо изминати брой крачки за интервала 4-12 септември дефинираха освен профилът на столицата като физически деен град, само че и кой е " най-раздвиженият " квартал на града.

В интервала на акцията Нестле за Живей Активно! софиянци са изминавали приблизително по 10 789 приблизително крачки дневно, съгласно данните от особено създаденото за самодейността приложение, направено от водачите в Географска информационна система системите у нас ЕСРИ България. За съпоставяне, този резултат надвишава достиженията на жителите на Хонг Конг, които съгласно изследване на университета Станфорд, извървяват 6 880, приблизително крачки дневно в интервал от три месеца. Япония и Испания пък са избрани като най- дейните страни в среда с респективно 6 010 и 5 936 приблизително крачки дневно.

В предизвикването на Нестле за Живей Активно! при започване на септември са се присъединили всички 24 районни кметства в столицата с над 1000 участници. Победител измежду кварталите е регион „ Надежда “ с регистрирани близо 3 милиона крачки на специфичната страница на ЕСРИ. Веднага след е регион „ Искър “ с 1 306 000 крачки и на трето място – регион „ Люлин “ с 1 123 000 крачки. Така, с помощта на жителите, които взеха присъединяване в самодейността, „ Надежда “ ще получи като премия актуализирана спортна площадка - материалната премия от уредниците на състезанието Нестле България.

Основната задача на Нестле за Живей Активно! е да промотира придвижването и уравновесеното хранене, доказвайки, че те усъвършенстват качеството ни на живот. Мотото на тазгодишното градско издание на самодейността е „ Подобри своя връх “. Идеята е всеки да се стимулира да бъде по-активен в своето всекидневие и в случай че през днешния ден изминем 1000 крачки, то на следващия ден можем да ги създадем 2000. С цел да подтиква жителите да продължат да бъдат дейни и след надпреварата сред районните кметства, самодейността насочва и персонално предизвикателство към всички жители по време на Европейската седмица на подвижността.

До 22 септември всеки жител може да избере един от пешеходните направления на Нестле за Живей Активно! в пет столични парка - Южен парк, Южен парк 2, Борисова градина, Северен парк и Западен парк през и дружно със своите близки да се включи в занимателното предизвикателство за търсене на знаци. Участниците могат да играят за 400 атрактивни награди като пратят фотография на един от знаците на, откъдето могат да научите повече за самодейността и това по какъв начин могат да се включите в активация.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР