София. И през тази година Столична община ще вземе активно

...
София. И през тази година Столична община ще вземе активно
Коментари Харесай

София: Столична община разкрива три мобилни пункта за специфични отпадъци за „Часът на Земята“

София. И през тази година Столична община ще вземе интензивно присъединяване в отбелязване на международната самодейност „ Часът на Земята “, която ще се състои на 30 март 2019 година Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Освен с обичайното изгасяне на осветлението на значими здания в София за един час – сред 20.30 и 21.30 часа, за целия ден в неделя ще бъдат разкрити краткотрайни мобилни пунктове за изземане на характерни боклуци – остаряло електрическо и електронно съоръжение, текстилни боклуци и рискови боклуци. Мобилните пунктове ще са ситуирани на паркинга на пл. „ Батенберг “ сред 11.00 и 16.00 часа.
За втора поредна година за Часът на Земята ще бъде оголен Фермерски пазар с богато многообразие от фермерски и занаятчийски храни на дребни производители от разнообразни краища на страната. Той ще бъде ситуиран в градинката против Народния спектакъл и ще работи сред 10.00 и 18.00 часа
В допълнение към самодейностите, Столична община ще освети зеления сигнал на 50 пешеходни светофара в града във формата на сърце – отправяйки ясно обръщение за обич към природата и подсещайки жителите да изгасят осветлението си вечерта, включвайки се в международната самодейност.
Столичани и гостите на града са поканени и на обичайното гасене на светлини за Часа на Земята и съпътстващото го огнено шоу пред Народния спектакъл „ Иван Вазов “ от 20.30 часа.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР