София. Граничната полиция гарантира суверенитета и държавността. С тези думи

...
София. Граничната полиция гарантира суверенитета и държавността. С тези думи
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов: Граничната полиция гарантира суверенитета и държавността

София. Граничната полиция подсигурява суверенитета и държавността. С тези думи министърът на вътрешните работи се обърна към граничните служители на реда на техния професионален празник. Това заяви представителят на Групово дело „ Гранична полиция “ Лора Любенова . „ С тази виновна задача чиновниците на основната дирекция се оправят доста добре. Благодарение на техните старания, българската граница, която е външна за Европейски Съюз, е една от най-сигурните. Показател за това са намалелия брой незаконни прекосявания. Благодаря на всички чиновници на Главна дирекция „ Гранична полиция “ за положените от тях неимоверните старания, вследствие на които ние се усещаме сигурни “, сподели още министърът.
Със заповед на министър Младен Маринов с почетен знак на Министерство на вътрешните работи са наградени 11 чиновници. С почетен знак на Министерство на вътрешните работи I степен е награден старши комисар Бисер Костадинов, зам.-директор на ГДГП. С почетен знак II степен е награден старши комисар Светослав Манолов, зам.-директор на ГДГП, а с почетен знак III степен са наградени 9 чиновници - комисар Стоян Мандаджиев, шеф на РДГП - Смолян; комисар Васил Митов, шеф на РДГП - Кюстендил; комисар Румяна Борисова и комисар Бойко Александров – началници на отдели в ГДГП; комисар Георги Цветков, шеф на ГПУ - Бургас; комисар Диян Иванов, шеф на ГПУ - Варна; гл. контрольор Румен Пулев, шеф на ГПУ - Царево; ст. контрольор Димитър Желев, шеф група в бранш ОИД в РДГП - Бургас и ст. контрольор Евгени Димитров, шеф на мобилната гранична полицейска група за бордови надзор в РДГП - Бургас.
Със заповед на министър Маринов са наградени и шестима чиновници от бранш ОИД на РДГП - Драгоман, които разкриха високотехнологична апаратура за произвеждане на канабис. След интензивната им оперативна работа е извършена профилирана полицейска интервенция на 11 ноември. В къща в Драгоман, в която е отглеждано наркотичното растение, са арестувани двама души.
14 чиновници на ГДГП са отличени с оповестяване на признателност и парична премия 100 лв. със заповед на основния секретар Ивайло Иванов.
Със заповед на административния секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Славчев са отличени 16 чиновници. Директорът на ГДГП основен комисар Светлан Кичиков е наградил с писмена хвалба още 55 чиновници на Гранична полиция.
По мотив професионалния празник на ГДГП, пред Паметника на починалите служители на реда бяха поднесени венци в наличието на политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР