В Русе бе даден старт на 23-ото издание на Панорама

...
</TD
>В Русе бе даден старт на 23-ото издание на Панорама
Коментари Харесай

В Русе дадоха старт на 23-ото издание на Панорама за средно образование

В Русе бе даден старт на 23-ото издание на Панорама на междинното обучение, което се провежда от Регионалното ръководство на образованието и Община Русе.

" Събития от подобен мащаб освен улесняват избора на учениците за тяхното бъдеще, само че и способстват за развиването на просветителната среда и усилване на връзките сред образователните заведения и бизнес бранша. Убеден съм, че и тази година Панорамата на междинното обучение ще продължи да служи като платформа за ентусиазъм, продан на хрумвания и стимулиране на гениите на утрешния ден, както и ще предложи нови благоприятни условия за бъдещите осмокласници “, сподели в приветственото си слово кметът.

Поздравления към участници и гости насочиха регионалният шеф Драгомир Драганов и Слава Рачева – старши специалист професионално обучение и образование в РУО – Русе. Официални посетители на откриването на ревюто бяха зам.-кметът Енчо Енчев, шефът на дирекция " Образование и просвета “ Цветослав Димитров, основният секретар на Областна администрация Ирена Димитрова, регионалният координатор на Регионален съвет на КНСБ – Русе Боянка Димитрова и ръководителят на Синдикален районен съюз на КТ " Подкрепа “ – Русе Кирил Черкезов.

В тазгодишното издание 19 професионални и профилирани гимназии и междинни учебни заведения се показват за да улеснят учениците при избора им къде да продължат образованието си след VII клас. На щандовете, ситуирани на алеята пред хотел " Дунав “, просветителните институции показват информация за образователните си стратегии, специалности, условия и материална база посредством по-мащабно представяне на учебно-образователния развой, извънкласните действия и цялостния образ на учебните заведения. В ревюто взе участие и Центърът за научно и техническо творчество.

Професионалните гимназии ще дават благоприятни условия и за среща на възпитаници и родители с бъдещи работодатели, които са институционално ангажирани с дуалното обучение или обичайно поддържат връзка с образователните заведения, подготвящи фрагменти за съответна сфера.

В откриващата стратегия на ревюто бяха включени и музикални и танцови осъществявания на ученици на образователните заведения, както и на сформира към Общинския младежкия дом и Общинския детски център за изкуство и просвета.

Панорамата на междинното и професионалното обучение в Русе ще продължи до 15 юни.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР