София. Фондация Светът на Мария“ под патронажа на председателя на

...
София. Фондация Светът на Мария“ под патронажа на председателя на
Коментари Харесай

В София организират безплатна прожекция на филма „Upside Down на 13-ти юли

София. Фондация „ Светът на Мария “ под патронажа на ръководителя на Столичния общински съвет и с финансовата поддръжка на Столична община провежда безвъзмездна прожекция на италианския филм „ Наопаки “ („ Upside Down ”), 2021 година на реж. Лука Торнаторе на 13 юли от 18.00 часа в зала „ Люмиер “ на НДК., оповестиха от Столична община.

Филмът пресъздава историята на момче със Синдром на Даун, което става сполучлив ММА герой и прекатурва стандарта за себе си. Историята е по автентичен случай. Прожекцията е част от поредицата „ Филми за заслужен живот “ в поддръжка на идеята за приобщаване на хората с със Синдром на Даун. Целта е да провокира публичния интерес по тематиката за качества на хората с този синдром, да предизвика наложените стандартите и да подкрепи образуването на позитивни настройки и приемане както на хората със Синдром на Даун, по този начин на останалите хора със интелектуални усложнения.

Самата прожекция е особено приспособена за фенове, които се затрудняват в четенето на надписи, като са обезпечени дублаж и самостоятелни приемници със слушалки.

След кино лентата ще има полемика, на която специфични посетители ще са младежите от Спортната федерация по приспособена физическа интензивност и спортистите със синдром на Даун, които се изявиха на Световното състезание за спортисти със синдрома в Чехия тази година, а за гостите на прожекцията е квалифициран кетеринг от общественото дружество „ Бон апети от Светът на Мария “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР