София. Два локомотива Смартрон са доставени в локомотивното депо в

...
София. Два локомотива Смартрон са доставени в локомотивното депо в
Коментари Харесай

Два локомотива Смартрон са доставени в локомотивното депо в район „Подуяне” в София

София. Два локомотива Смартрон са доставени в локомотивното хранилище в регион „ Подуяне ” в София и се приготвят за включването им в Графика за придвижване на влаковете на БДЖ. С тях сдружението към този момент разполага с 13 нови локомотива в осъществяване на контракта за доставка на общо 15 локомотива Смартрон със ДЗЗД „ Сименс Трон ”. Това оповестиха от пресцентъра на БДЖ . Останалите 2 локомотива ще бъдат доставени до края на годината, посредством което БДЖ доста ще усъвършенства наличния си парк от преносим състав, нужен за естественото осъществяване на Графика за придвижване на влаковете.

Най-новите два локомотива Смартрон ще носят имената на българските владетели цар Иван Асен II и цар Калоян. Всеки един от тях разполага със характерен QR код, при сканирането на който посредством мобилно устройство се появява информация за историята на владетеля, на който е наречен локомотива. Друга забавна детайлност е, че на челото на всеки Смартрон е изобразена по една писмен знак от глаголицата, което е самобитен метод за разпространение и предпазване на българските полезности и богата история.

В локомотивното хранилище в Подуяне през днешния ден беше отслужен молебен за освещаване на новите локомотиви за безаварийното им пътешестване.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР