София. Днес в Министерството на културата беше сключен нов Браншови

...
София. Днес в Министерството на културата беше сключен нов Браншови
Коментари Харесай

В Министерството на културата беше сключен нов Браншови колективен трудов договор за музеите и художествените галерии

София. Днес в Министерството на културата беше подписан нов Браншови групов трудов контракт за музеите и художествените галерии. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на културата. Предишният бе подписан през 2015 година и срокът му от 2 години изтече. Подписи под новия документ поставиха министър Боил Банов, ръководителят на БАРОК Анастас Попдимитров и представителите на национално показаните синдикати: Иван Иванов, ръководител на НСФ „ Култура ” към КНСБ и Илия Генов, зам.-председател на НФ „ Култура ” към КТ „ Подкрепа ”.
На подписването от страна на Министерството на културата участваха и началникът на кабинета на министъра Мирела Тотева, зам.-министърът на културата и ръководител на Отрасловия съвет Амелия Гешева, основният секретар на Министерството Красимира Стефова, шефът на Дирекция „ Културно завещание, музеи и изобразителни изкуства ” арх. Уляна Малеева.
След края на формалната гала по подписването на контракта министър Боил Банов изрече своето удовлетворение от обичайно положителния разговор и чудесно партньорство на Министерството на културата със синдикатите и работодателите, като пожела на техните представители бъдеща взаимна ползотворна работа. „ Благодаря на всички за правилната взаимна работа и за това, че стигнахте до единодушие. За хората в тази сфера това са в действителност значими неща и дават успокоение и регламенти. Благодаря и на екипа на Министерството за сериозната работа ”, добави министър Банов.
За първи път тази година в контракта са включени и Българската национална филмотека и Център за подводна археология. Има и текст, който касае присъединяване на представители на синдикатите и на БАРОК в комисиите за осъществяване на състезания за шефове на националните, районните и общинските музеи и галерии в страната.
С сегашния контракт работодателите още веднъж се ангажират да дават и по-високо възнаграждение на експертите със степен лекар и лекар на науките, което ще подтиква специалистите да отделят по-задълбочено внимание на научните проучвания, свързани с опазването и популяризирането на богатото културно завещание на страната ни. Всички страни се сплотиха към мнението, че с този нов Браншови контракт в този момент са обезпечени още по-добри условия от заложените в Кодекса на труда по въпросите на трудовите, осигурителните и обществените връзки в музеите и галериите в цялата страна.
Новият Браншови групов трудов контракт в региона на музеите и художествените галерии има период на деяние от 2 години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР