София. Днес се проведе среща между представители на Българската асоциация

...
София. Днес се проведе среща между представители на Българската асоциация
Коментари Харесай

БСП се срещна с Българската асоциация на софтуерните компании

София. Днес се организира среща сред представители на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и Благовест Кирилов, депутат от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и член на Комисията по цифровизация, електронно ръководство и осведомителни технологии, както и на Комисията по труда, обществената и демографска политика в Народно събрание. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . В срещата участваха Виктор Билянски, член на УС на БАСКОМ, Георги Брашнаров, член на Консултативния съвет на БАСКОМ, Мая Маринова, изпълнителен шеф на БАСКОМ.

Участниците в нея показаха убежденията си, че задълбочаване на партньорството сред страната и бизнеса е извънредно належащо, с цел да се обезпечи нужното количество и качество на софтуерни експерти, тъй че България да продължи да бъде водеща софтуерна дестинация в Югоизточна Европа.

Нуждата от дълготрайна и целенасочена политика за развиване на професионалните фрагменти в софтуерната промишленост бе измежду главните тематики на диалога. Софтуерният бранш наема от ден на ден млади експерти, като към 10% от тях са българи, завърнали се от чужбина. Приходите съставляват към 4% от Брутният вътрешен продукт на страната. Голяма част от наетите работят отдалечено.

„ За да се подкрепи развиването на бранша е належащо стабилно социално-икономическо развиване и финансова политика, най-много предвидимост и резистентност на данъчно-осигурителната система. Електронното ръководство и въвеждането на цифрови трудови книжки ще улесни работния развой в предприятията от бранша. Освен това са нужни и промени в трудовото законодателство за регламентиране на отдалечената работа и отбрана на правата на трудещите се, както и изясненост и надзор за използването им от бизнеса “, съобщи Благовест Кирилов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР