София. Днес над източната половина от страната ще преобладава слънчево

...
София. Днес над източната половина от страната ще преобладава слънчево
Коментари Харесай

НИМХ: Над източната половина от страната ще преобладава слънчево време, а преди обяд над западната половина от страната ще бъде облачно

София. Днес над източната половина от страната ще доминира слънчево време. Преди обяд над западната половина от страната ще бъде облачно, в котловините и мъгливо, само че след обяд облачността ще намалее, а видимостта ще се усъвършенства. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 7° и 12°, по-ниски в регионите с трайна мъгла. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца - ще се намалява.

Над Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, основно над южното крайбрежие. Ще духа слаб, най-вече югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са: 10°-13°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността постепенно ще понижава, след обяд над доста региони до най-вече слънчево време. Ще духа слаб, по високите и открити елементи – сдържан юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към 0°.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР