София. Четирима участници в организирана престъпна група за наркоразпространение, действала

...
София. Четирима участници в организирана престъпна група за наркоразпространение, действала
Коментари Харесай

ГДБОП неутрализирала организирана престъпна група за наркоразпространение

София. Четирима участници в проведена незаконна група за наркоразпространение, работила на територията на Кюстендил и София, са открити и арестувани в хода на извършена на 25 ноември профилирана интервенция. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . В акцията са взели участие чиновници на ГДБОП и сътрудниците им от ТС БОП - Кюстендил. При подхванатите обиски у четиримата са открити общо към 200 г марихуана и 90 г кокаин, разфасовани на дози за черния пазар, а в границите на осъществените претърсвания са конфискувани везни, бележник със мемоари за продажбите, DVR, мобилни телефони и други доказателства за незаконната им активност. Единият от участниците бил засечен от чиновниците на Министерство на вътрешните работи на улица в Кюстендил, до момента в който управлявал мерцедеса си. За да изхвърли намиращата се у него дрога, той подхванал брутална маневра за бягство. Дал газ, блъснал една от полицейските коли, блъснал и нанесъл вреди и на паркиран частен автомобил. След като изхвърлил разфасовките с опиати през прозореца, надявайки се това да стане неусетно, спрял на стотина метра от случая и се предал.
Според събраните досега данни групата е работила от декември 2016 година, като е разпространявала в района най-вече кокаин и марихуана.
Специализираната прокуратура е повдигнала обвинявания на арестуваните и им е наложила прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 27 ноември, в Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на трима от тях. На четвъртия участник в групата е наложена „ парична гаранция “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР