София. БСП не подведе с нищо гражданите. Това каза зам.-председателят

...
София. БСП не подведе с нищо гражданите. Това каза зам.-председателят
Коментари Харесай

Ирена Анастасова, зам.-председател на БСП: Не подведохме с нищо гражданите

София. Българска социалистическа партия не подведе с нищо жителите. Това сподели зам.-председателят на партията Ирена Анастасова за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ . Според Ирена Анастасова главният извод след изборите е, че българските жители не са разграничили Българска социалистическа партия от статуквото, а са я възприели като част от него. Тя напомни, че последните 4 години Българска социалистическа партия е била единствената действителна съпротива в Народното събрание. Според Анастасова една от аргументите за ниския резултат на Българска социалистическа партия на изборите е, че огромна част от по-възрастните хора не са излезли да гласоподават поради страха от корона рецесията, която е била ловко ръководена от политическа позиция. Според нея в актуалната обстановка оставка на водача на партията би било безконтролно държание.

„ Аз не считам, че ръководителят на партията в тази обстановка би трябвало да подава оставка, и ще ви кажа за какво. Личен проблем с оставката на госпожа Нинова, доколкото аз я познавам, не съществува. Тя е определена за ръководител на партията преди 5 месеца с гласовете на към 80% от всички партийни членове, които споделиха, че тя би трябвало да е ръководител на партията. Сега кои хора желаят нейната оставка? Тези, които по време на цялата акция за директен избор на ръководител, работиха интензивно освен против нея, само че и против ползите на партията. Така че на този стадий, когато предстоят диалози сред политическите партии, които влязоха в това Народно заседание, диалог за бъдещето на страната, за това какво държавно управление ще имаме, с какви цели ще бъде Народно събрание, да се обезглави партията е извънредно безконтролно. В тази обстановка ползите на страната са надалеч по-напред от ползите на партиите. “

Ирена Анастасова разяснява още, че изчистването на партията от задкулисието, от обвързаностите, което е било приоритет в партийната работа в последните 4 години, също е оказало въздействие.

Росица АНГЕЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР