София, 12 ноември 2018 г. – Световната седмица на предприемачеството

...
София, 12 ноември 2018 г. – Световната седмица на предприемачеството
Коментари Харесай

Започва Световната седмица на предприемачеството

София, 12 ноември 2018 година – Световната седмица на предприемачеството стартира на 12 ноември в България с образователни прояви в цялата страна. Единадесетото издание на самодейността, която се семейства у нас от Джуниър Ачийвмънт, включва повече от 170 събития в 64 обитаеми места в страната. От през днешния ден до неделя ще бъдат проведени иновационни лагери и открити уроци в цяла България, като се чака 4800 възпитаници да се включат в самодейностите.

„ Радваме се, че за поредна година България се включва интензивно в Световната седмица на предприемачеството в доста градове и села в цялата страна. За нас това е доказателство за възходящия интерес учениците да се занимават с нещо практично, което ще усъвършенства метода им на мислене и може да им отвори разнообразни благоприятни условия. Обществото се развива с бързи темпове, средата се цифровизира и ние не знаем какви ще са специалностите на бъдещето, само че знаем какви умения ще се изискват и всички те могат да бъдат развити през насърчаване на предприемаческа настройка. “ – сподели Милена Стойчева, изпълнителен шеф на JA България.

Сред събитията в страната, които ще се проведат през Световната седмица на предприемачеството са 44 иновационни лагери, 75 открити уроци и десетки други начинания. Учениците, които ще се включат в иновационни лагери, ще работят над проблем, обвързван с младежката безработица, създаден и възложен от JA.

В международен мащаб през 2018 година милиони младежи по света ще вземат присъединяване в начинания, насърчаващи предприемаческо мислене и държание, генерирайки нови хрумвания и търсейки нови пътища за развиване.

Ето някои от самодейностите, които ще се проведат в границите на седмицата, под семейството и координацията на просветителната организация JA България:

На 13 и 14 ноември в 101 СУ " Бачо Киро " София ще се проведат открити уроци, които ще са готови от възпитаници от 11 клас и са предопределени да срещнат възпитаници от 8 и 9 клас с опита си и участията си в образователна компания, както и да срещнат по-малките възпитаници от 6 и 7 клас с световния проблем за замърсяването на планетата ни и по какъв начин могат учениците да допринесат за понижаване и запазване на околната среда, употребявайки разнообразни иновационни способи и артикули.
На 14 ноември децата от Основно учебно заведение „ Никола Йонков Вапцаров “ в Ботевград ще се срещнат с родители в открит урок, в който ще приказват за модерните специалности, свързани с запазване на околната среда.
В същия ден Светослава Стоянова от екипа на JA България ще взе участие в интернационален уебинар, по покана на домакините на Седмицата в Русия, може да участвате в събитието, на следния линк.

На 15 ноември в СУ „ Екзарх Антим I “ гр. Казанлък ще се организира вечер на стопанската система и предприемачеството, в която ще има съревнование, игри и викторина за отбелязване на международната седмица, както и на 180-годишен празник на учебното заведение, 28 години от основаването на профила на учебното заведение. В нея ще вземат участие възпитаници от 9 до 12 клас, както и посетители - някогашни възпитаници. В същия ден в Професионална земеделска гимназия „ Добруджа “ в Силистра, ще се организира среща на приключили с сегашни възпитаници на гимназията, в която приключилите възпитаници ще споделят повече за пътя, който са минали при основаването на своя бизнес.
На 15 ноември, в Плевен, учениците от СУ „ ПЕЙО ЯВОРОВ “ ще се включат във финансова игра „ Свободни пари ”, по време на която ще покажат уменията си да поемат риск и познания за другите типове вложения.

На 16 ноември, петък, в границите на програмата #YouthEmpowered в София, в Литературен клуб „ Перото “ ще се организира самодейността „ Жадни за познания “, в границите на която от 13.00 часа Вера Петкачнин от JA България ще направи уъркшоп за младежи на тематика „ Как да изградим предприемачески метод на мислене “.
Седмицата ще бъде богата на събития в цялата страна, а местата, където учители от мрежата на Джуниър Ачийвмънт възнамеряват събития – иновационен лагер или открит урок, са: София, Силистра, Исперих, Пловдив, Плевен, Видин, Габрово, Враца, Кърджали, Провадия, Банско, Добрич, Кнежа, Гоце Делчев, Ямбол, Тутракан, Пазарджик, Казанлък, Дряново, Велико Търново, с. Пелишат, Смолян, Велинград, Русе, с. Крушовица, Славяново, Стамболийски, Тетевен, Бургас, Разград, Ботевград, Червен Бряг, Драганово, с. Горна Митрополия, Димитровград, Тръстеник, Дунавци, Левски, Варна, Каварна, Монтана, Перник, Сунгурларе, Горна Оряховица, Разлог, Банкя, с. Горна Малина, Карлово, Аксаково, Кула, Гълъбово, с. Иваняне, Шумен, Брегово, Петрич, с. Борима, Сандански, Дупница, с. Сейдол, Чипровци, Вълчи дол, Якоруда, Кюстендил, Златоград.

За Световната седмица по предприемачество
Световната седмицата на предприемачеството се отбелязва в България от Джуниър Ачийвмънт за единадесета поредна година. Тази година седмицата ще бъде маркирана в цялата страна със над 170 начинания в над 60 обитаеми места. Над 4000 възпитаници се чака да се включат във всички начинания. Представители на бизнеса и локалната власт ще влязат в ролята на гост-лектори в откритите уроци. Заедно с учениците те ще обсъдят опциите и проблемите при стартирането и ръководството на бизнес. Участниците в иновационните лагери ще имат за задача да намерят решение на проблем, заложен от Джуниър Ачийвмънт България. Разделени в тимове, учениците ще би трябвало да предложат хрумвания за решение на казуса с младежката безработица.
От старта си през 2008 година Световната седмица по предприемачество се е провела в 160 страни с присъединяване на над 9 млн. души.

За Джуниър Ачийвмънт България
Вече над 20 години JA България е водеща нестопанска интернационална организация у нас, с одобрена известност в даването на новаторско и съвременно обучение от най-ранна възраст до университета.
Портфолиото от просветителни артикули и услуги включва стратегии в 3 тематични области: предприемачество, финансова просветеност и умения за работа. JA употребява така наречен напредничав или надграждащ предходните стадии модел на обучение („ от АБВ до PhD “), посредством който стабилно се построява основната подготвеност деятелност и разпоредителност. Образователната философия на JA се базира на методите на учене посредством правене и смесено образование (blended learning) с потребление на цифровизирано интерактивно наличие и високи технологии. Бизнес моделът на организацията се отличава с тясно съдействие с бизнеса и хората от практиката, които вземат участие в основаването и даването на просветително наличие, образование и услуги, както и създаването на политики в региона на образованието и предприемачеството. Екипът на организацията има вяра и работи за идеята „ От предприемчиви хора към щастлива нация “.
JA България е член на JA Worldwide и JA Europe и годишно доближава до 30,000 възпитаници и студенти от 450 обитаеми места в страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР