Сочните нектарини са перфектната храна в топлите летни месеци. Освен

...
Сочните нектарини са перфектната храна в топлите летни месеци. Освен
Коментари Харесай

В стресови ситуации хапвайте нектарини

Сочните нектарини са съвършената храна в топлите летни месеци. Освен вкусни, тези плодове са и несъмнено извънредно потребни за здравето ни.

Едно от най-хубавите преимущества на нектарините е тяхната функционалност да успокояват нервната система. Причина за това е високото наличие на калий. В 100 грама плод има 9 мг от скъпия минерал. Ето за какво тези плодове се предлагат като естествено " лекарство " при стресови обстановки.

Освен това не трябва да се безпокоите за линията си, ядейки нектарини. Въпреки че са изкусително сладки, те имат ниско наличие на захар.

Това ги прави ниско калорични и в същото време съвършената храна даже за тези, които са на специфичен хранителен режим. В 100 грама нектарини се съдържат 49 килокалории. Плодът се предлага и за диабетици.

Нектарините защищават кожата, лигавиците, очите и сърцето на действието на свободните радикали.

Те са потребни и за контролиране на активността на стомашно-чревния тракт. Имат леко слабително деяние.

 Вкусни Нектарини

Освен това работят и като самобитен филтър на бъбреците, като ги почистват от ненужните субстанции.

Цялостното деяние на сочния плод е подсилване на имунната система. Благодарение на плодовите си киселини, нектаринките сполучливо подтикват апетита.

Благотворните въздействия не стопират до тук. Редица експерти предлагат нектарините на хора със сърдечно-съдови проблеми.

Причина за това са високото наличие на калий и ниското наличие на натрий, намиращи се в летния плод. Нектарините са способни и да понижат равнищата на неприятния холестерол в кръвта.

Редовната консумация на плода е в положение да усъвършенства венозната микроциркулация и да усъвършенства тонуса на стените на съдовете.

И още – нектарините се смятат и за едно от най-ефективните естествените средства за сполучлива предварителна защита от ракови болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР