Собствениците на заведения и ресторанти в Казанлък започнаха протест срещу

...
Собствениците на заведения и ресторанти в Казанлък започнаха протест срещу
Коментари Харесай

Собственици на заведения излязоха на протест

Собствениците на заведения и заведения за хранене в Казанлък започнаха митинг против затварянето им, което е удължено до 31 януари. Според протестиращите ограниченията, подхванати от държавното управление за компенсиране на неработещия бизнес, са незадоволителни.

В България има близо 30 000 заведения, само че във връзка с тях не е взето нито едно вярно решение, безапелационен е един от притежателите на заведения за хранене в Казанлък:

„ Ако някой потвърди, че този човек е болен в моето заведение, а не някъде другаде, аз съм склонен да бъда затворен. Но всичките огромни фабрики, рейсовете цялостни, веригите цялостни, не може по този начин, това не е  редно, не е вярно “.

Собствениците на заведения в Казанлък бяха безапелационни, че решението на държавното управление да им бъдат изплатени 20% от оборота от предходната година като обезщетения за затворения им бизнес, не е положително.

С такива средства няма по какъв начин да се оправим, обявиха те: „ Имам служащи, които всеки ден ми звънят. Не знаят, какво да вършат. Питат “.

Би трябвало обезщетенията да са като във всички европейски страни 60-70-80% от оборота, обявиха те:

„ Колегите в Гърция, в Англия, в Германия, те дори не желаят и да отварят, тъй като получават повече от това, което са проработили предната година, а ние с тия 20% какво да вършим? “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР