Собствениците на лифтове на Витоша нямат желание да ги възстановят,

...
Собствениците на лифтове на Витоша нямат желание да ги възстановят,
Коментари Харесай

Собствениците на лифтове на Витоша нямат желание да ги възстановят

Собствениците на лифтове на Витоша нямат предпочитание да ги възстановят, а това е най-екологичният тип превоз в планината. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Преди два дни общината разгласи инвестиция за възстановяване на туристическата инфраструктурата на Витоша за идващите три години, като средствата тази година ще са в размер на 130 000 лв..

Фандъкова посочи, че притежателите на лифтови уреди в планината над София се оправдават или със Закона за горите, или с проекта за ръководство на естествения парк. Тя обаче е безапелационна, че съществуващите транспортни уреди би трябвало да се възстановят.

Столичният кмет разгласи пред Българска национална телевизия, че основният проектант на общината ще актуализира обследванията както на Княжеския, по този начин и на Драгалевския въжен превоз, след което още веднъж ще има заповеди за възобновявания в цялостен размер.

При ново обжалване от страна на притежателите, градоначалникът ще изиска решение на Столичния общински съвет за финансиране на лична техническа експертиза за лифтовете.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР