Собствениците на компанията за залагания Efbet Стефан, Боян и Цветомир

...
Собствениците на компанията за залагания Efbet Стефан, Боян и Цветомир
Коментари Харесай

Разобличителите на Божков се възмутиха от включването им в списък

Собствениците на компанията за залагания Efbet Стефан, Боян и Цветомир Найденови се възмутиха от това, че са включени в разширения списък на Министерството на финансите с лица, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите по закона „ Магнитски “. В позиция до медиите предприемачите акцентират, че от март 2020 г. са прекратили всякакви връзки със глобения Васил Божков и питат за какво други негови някогашни съдружници не са в " черния лист ".

" Ние инициирахме доста преди ограниченията по закона „ Магнитски “ дейности за уличаването на Васил Божков в корупционни и пристъпни действия с риск за нашата сигурност и бизнес. На фона на нашето незаслужено попадане в този лист още по-впечатляваща е неналичието на редица имена - настоящи съдружници на глобените лица все още или в интервал доста по-близък до сегашното от нашето съдружничество. ", написа в позицията на сем. Найденови. 

Във връзка с това предприемачите декларират, че са подхванали всички позволени от закона ограничения в своя отбрана и са изпратили документи до държавните институции - Министерство на финансите, ДАНС, Национална агенция за приходите и Министерския съвет. Не се споделя обаче какво е наличието на тези документи.

" Включването ни в този лист е обезпокоителен сигнал за върховенството на закона в страната и дава доста рискова противоположна връзка към надигащото се гражданско общество, че достойното отстояване на гражданска позиция и дейностите против корупцията и беззаконието, могат да се извърнат във щета на хората, които са подхванали тези дейности. Борбата ни не е единствено за изчистване на нашите имена и известност - това са дейности за отстояването на правилата на гражданското общество в България ", приключва позицията на Найденови.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР