Собственици на нощни заведения в най-големия черноморски курорт у нас

...
Собственици на нощни заведения в най-големия черноморски курорт у нас
Коментари Харесай

Вечерен час ли? Вижте какво се случва в Слънчев бряг!

 Собственици на нощни заведения в най-големия черноморски курорт у нас – “Слънчев бряг ", не са се съобразили с новите ограничения и са траяли работа и след 23 часа.

Среднощна инспекция на екипи на РЗИ и полицията малко след 23 часа е открила, че в съвсем всички заведения на централната алея на Слънчев бряг има клиенти.

Собствениците на едно от заведенията са срещу новата заповед на здравния министър, с която се лимитира работата им до 23 часа. Те са избрали да преминат към действителен протест след митинга в сряда. Обясняват, че ще им се наложи да освободят 80% от личния състав си прибързано.

В идващото тествано заведение посетителите са десетки. Основно чужденци, избрали да гледат футболен мач навън. Управителят опита да увери инспекторите на РЗИ, че не обслужат клиентите си и ги чакат да си заминат. Здравните инспектори обаче не повярваха и по тази причина на притежателя ще бъде формиран акт. Той може да стигне до 1000 лева

Нарушения бяха открити и в идващия бар. Проверяващите влязоха малко преди 23,30 часа, а заведението беше цялостно с клиенти. Оправдаха се с това,че се съблюдават всички условия за работа навън и личният състав бил 100% имунизиран. Въпреки изказванието проверяващите още веднъж приготвиха наказателно разпореждане.

" То е очевадно, че не се съблюдава часовият диапазон от 7 до 23 часа. Освен това има на масите и повече от 6 клиенти, както позволява заповедта. Твърдението, че личният състав е имунизиран, би трябвало да се потвърди и би трябвало да е авансово декларирано. Това не анулира спазването на часовия график до 23 часа, тъй че още веднъж ще поканим виновното лице на обекта в РЗИ-Бургас да му бъде формиран акт за нарушаване ", изясни пред NOVA Данка Андреева, която е контрольор към РЗИ-Бургас.

А до момента в който се попълняше констативният протокол и клиентите започнаха да си потеглят, откакто схванаха,че повече няма да им бъдат сервирани напитки, чиновниците на РПУ Несебър получиха сигнал, че различен плажен бар е претъпкан с клиенти. И макар желанието си да съблюдават противоепидемичните ограничения, в това заведение признават, че бойкотират заповедта на здравния министър.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР