Собственици на хотели по Черноморието повишават цените на нощувките до

...
Собственици на хотели по Черноморието повишават цените на нощувките до
Коментари Харесай

По-високи цени в хотелите по Черноморието, вече има фалити

Собственици на хотели по Черноморието покачват цените на нощувките до 15% след Нова година. Промяната е поради инфлацията и три пъти по-високите цени на електрическата енергия, оповестява БНР.

Предсезон няма да има и през идната година. Първите туристи по Южното Черноморие, които нормално идват от Израел, към този момент нямат направени резервации. Оптимистичната прогноза е да посрещнем първите задгранични посетители в Слънчев бряг след 15 май. Реално обаче никой не чака хотелите да се изпълнят преди 1 юли.

11 хотела в най-големия ни туристически комплекс по българското Черноморие - Слънчев бряг - са оповестени за продажба от банките. Хотелите, които се готвят да отворят този сезон, ще покачат цените на нощувките с до 15%. Дали това ще е единственото покачване, никой не може да предвижда.

" За страдание, ранни записвания тази година към момента няма. Друга година по това време едно 30% от хотела е продаван. Хората са извънредно доста наплашени за втора поредна година. Изобщо не знаем дали ще има резервации. Цените набъбват нагоре. Хората се опасяват, не знаят какви ще им бъдат заплатите. Много е зле с резервациите ", описа хотелиерът Румен Мончев.

Той споделя, че ще се опитат цените на нощувките ще бъдат нараснали минимално с към 7%-10%. Но, съгласно него, по-вероятно е да скочат с 20-30%.

" Ще завоюват тези, които сега си създадат резервации, тъй като цената ще бъде ниска и неориентирана. Който желае, да си направи резервация в този момент, тъй като след април - май никой не знае какви ще са цените ", счита Мончев.

Хотелиерът Георги Тръпков е безапелационен, че пазарът постанова повишението на цените за нощувките. " Вдигнати са доста настоящите разноски по отопление на обектите, на вода, климатизация. Значително скочиха цените на ред артикули. Но главното е, че електрическата енергия е потрес като цена. Тя е три пъти над цената ", споделя Тръпков.

Веселин Налбантов осведоми, че, в случай че не се покачат цените, ще работят под себестойността на продукта.

" Винаги има заплаха новите по-високи цени на туристическите пакети да доведат до отлив на туристи. Когато е в пакет, постоянно гледаме да прибавим и услуга, която да тушира тази разлика в нарастването на хотелското настаняване ", разяснява туроператорът Яница Динева.

И Динева удостовери, че ранни записвания няма и действително новият туристически сезон няма да стартира преди 1 юни.

От туристическия отрасъл чакат да има засилена рекламна акция на страната ни в обичайни пазари като Англия, Германия, Русия и Полша. За хората, които ще договарят проведените туристи за летния сезон е доста значимо ограничения, условията и ограничавания да не се трансформират, както беше през първите две години на пандемията. За поредна година обаче хората от сектора са безапелационни, че ни чака непредсказуем летен сезон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР