Собственикът на услугата за кратки видеа TikTok, компанията ByteDance, изпрати

...
Собственикът на услугата за кратки видеа TikTok, компанията ByteDance, изпрати
Коментари Харесай

TikTok ще закрие своето клонинг приложение BeReal

Собственикът на услугата за къси видеа TikTok, компанията ByteDance, изпрати известие до потребителите на платформата, че разработчикът ще „ обнови опциите на TikTok и ще приключи поддръжката на TikTok Now “. Секцията TikTok Now е копие на френското “антиинстаграмско “ приложение BeReal.

Функцията TikTok Now, пусната през септември предходната година, има за цел да сътвори „ достоверни и спонтанни TikTok връзки “, като моли потребителите да вършат моментни фотоси по едно и също време със задната и предната камера на телефона си всеки ден. И това в действителност мощно припомня прекалено много на главната концепция зад платформата BeReal, която предходната година внезапно набра известност.

Разликата сред TikTok Now беше опцията за допълнение на фотоси с видео с дължина до 10 секунди. В Съединените щати разделът се появи като част от главното приложение TikTok, а в редица други страни беше пуснато обособеното приложение TikTok Now. Администрацията на платформата не прецизира аргументите, заради които е взето решение да се приключи планът, само че явно въпросът е в внезапния спад  в известността на истинската платформа BeReal: от октомври 2022 година до март 2023 година нейните ежедневни дейни консуматори са намалели с 61%, а вирусният резултат е липсващ.

Според анализаторите на Apptopia, броят на потребителите на BeReal е понижен от 15 милиона на 6 милиона, макар че администрацията на френската платформа се опита да оспори тази статистика, обявявайки 20 милиона консуматори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР