Собственикът на частната руска армия Вагнер Евгений Пригожин и редица

...
Собственикът на частната руска армия Вагнер Евгений Пригожин и редица
Коментари Харесай

Украйна опроверга твърденията на Пригожин, че главнокомандващият на ВСУ е убит от Вагнер

Собственикът на частната съветска войска " Вагнер " Евгений Пригожин и редица съветски медии настояват, че главнокомандващия украинските въоръжени мощ Валерий Залужни е погубен или в сериозно положение след раняване.

Пригожин твърди, че на 10, 11 и 12 май, до момента в който ген. Залужни е бил на фронта, е имало артилерийски обстрел за той да бъде погубен.

" Доколко това е било сполучливо, към този момент е незнайно ", заяви на 20 май Пригожин.

Слуховете за украинския главнокомандващ се опявиха в медийното пространство откакто на 10 май ръководителят на военния комитет на НАТО Роб Бауър заяви, че Залужни е отменил присъединяване си в работата на комитета освен персонално, само че и посредством видеовръзка.

Генерал Залужни не се е появявал обществено от края на април. Последният му коментар във Фейсбук е от 18 май.

Руски публицисти настояват, като се базират на източници в украинската войска, че Валерий Залужни е бил ранен при ракетен удар при започване на май на фронта край Павлоград. По думите му, на Залужни са направени няколко тежки интервенции и той се намира в сериозно положение.

В събота обаче беше оповестено видео от изявление на Залужни на Международна конференция в Деня на науката.

На 21 май заместник-министъра на защитата Анна Маляр опроверга информацията, че командващият е ранен или погубен.

Междувременно някои украински медии разгласиха фотография на Залужни, на която той плува в морето и оповестиха, че " той си отпочива в Кипър ", с което породиха неразбиране и съмнение, че е допустимо командващият да замине на отмора в разгара на боевете за Бахмут и подготовката на украинското контранастъпление.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР