Собственикът на бижутерийната верига Goto Илия Кадинов инвестира в няколко

...
Собственикът на бижутерийната верига Goto Илия Кадинов инвестира в няколко
Коментари Харесай

Новият велинградски инвеститор: хотел, цирк и ветеринарно СПА

Собственикът на бижутерийната верига Goto Илия Кадинов влага в няколко обекта в СПА курорта. Димитър Вълчев от " Табако трейд " държи малко по-голям дял от Кадинов в новия петзвезден хотел на Велинград Santé. Увеселителен парк с цирк изниква на 70 дка край града. Следва ветеринарен център със СПА хотел за животни.
Във Велинград има регистрирани към 200 места за настаняване, от които над 30 са хотели. През 2019 година родопската община е посрещнала 315 хиляди туристи и в туристическия бизнес мислят по какъв начин тези хора да бъдат привличани и арестувани с нещо по-различно.

Така предприемачът Илия Кадинов, притежател на верига бижутерийни магазини и верига заложни къщи, прави в родния си Велинград вложения " три в едно ". В съдружничество той влага 20 млн. лв. в петзвездния хотел Santé SPA Hotel, който към този момент работи, само че се чака публично разкриване през октомври. Развива план за увеселителен парк върху 70 дка навръх входа на Велинград откъм Пазарджик. На него към този момент има цирково шапито, което дебютира през юли. Друг негов план е ветеринарна клиника и СПА хотел за домашни любимци.
Бижута и заложни къщи
Исторически Илия Кадинов има съдружия в към дузина компании с необятен профил, като най-големите му бизнеси дотук са търговия с бижута и ръководство на заложни къщи. Кадинов е притежател на бижутерийната верига Goto , която е учредена при започване на 2013 година, и сега има 11 магазина - шест в София (основно в молове), три във Велинград и по един във Варна и Свети Влас. По информация от уеб страницата на веригата тя има и магазин в Испания. Приходите на сдружението за 2020 година са 1.6 млн. лв., а облагата е 3 хиляди лв.. Преди пандемията - през 2019 година, резултати са по-добри - 1.8 млн. лв. доходи и с пъти по-голяма облага от 47 хиляди лв..
Реклама
През 2009 година е основана и неговата " Заложна къща Доверие ", която съгласно уеб страницата й стартира активност още през 1995 година Тя ръководи верига от над 50 заложни къщи из цялата страна , като по-голямата част от тях са в София, Пазарджик, Велинград и Пловдив. В доклада за 2020 година приходите са близо 4.2 млн. лева, а облагата е 1.3 млн. лева

Пред телевизия Bloomberg Илия Кадинов описа, че няма опит в ръководството на увеселителни комплекси, само че че е някогашен ресторантьор и че има дребен фамилен хотел, без да прецизира името му. В уеб сайтове той попада като притежател на дребния хотел " Олимпик ".
20 млн. лв. в петзвезден хотел
Най-новият хотел във Велинград - петзвездният Santé SPA Hotel, има 118 стаи, 14 жилището и 8 студиа с общ потенциал 600 души . Дружеството зад хотела е " Мегавел ", основано през 2008 година В момента в него Илия Кадинов има 40% - 33% в персонално качество и още близо 7% през сдружението си " Клептуза лимитед ". Мажоритарен притежател е Димитър Вълчев (49%), прочут с присъединяване си в " Табако трейд " - търговецът на цигари е компания номер 1 по доходи за 2021 година в област Пловдив. С по-малки дялове са синът и дъщерята на Вълчев, както и Хазарос Четинян, шеф на счетоводна компания от Пловдив. Вълчев през " Дафна ДК " държи три хотела в Слънчев бряг " - " Марвел ", " Актиния " и " Нобел ".
Инвестицията в хотел Santé е над 20 млн. лева Източник: Hotel Santé
" Димитър Вълчев има опит с неговите хотели в Слънчев бряг. Аз съм кореняк велинградчанин и познавам прелестно потребностите на града и на туристите, посещаващи региона ", споделя Илия Кадинов в изявление за сп. " Градът ". Освен това той изяснява и че планът стартира през 2019 година и " развиването му минава през най-тежките времена в строителството и в туризма в международен мащаб за последния век ".
Реклама
Инвестицията в Santé SPA Hotel досега е над 20 млн. лева, като по думите на генералния управител на хотела Илия Иванов тя се усилва, защото вложителят поема за своя сметка реконструкцията на две прилежащи улици . По информация от Търговския указател строителството е финансирано с 12.1 млн. лв. заем от Уникредит Булбанк, против което е заложено сдружението като цялост и са ипотекирани хотелът и прилежащият терен от 5 дка.

Хотелът има СПА център с шест басейна, виенска сладкарница, два ресторанта, питейни заведения, а също и най-голямата конферентна зала в целия район. На покрива му ще има фотоволтаична централа.
Виенската сладкарница в хотел Santé ще е единствената в града Източник: Hotel Santé
Изграждането стартира през 2020 година, а строителните работи завършват това лято. В момента се одобряват определени посетители на правилото soft opening, което съгласно Иванов е процедура на хотелите от огромните международни вериги, с цел да се ревизира удовлетвореността на отседналите. Официално разкриване се планува за началото на октомври. Но и сега може да се вземе стая през booking.
Увеселителен парк с цирк върху 70 дка
" Това се трансформира в най-предизвикателния и друг за мен план през последните месеци " , споделя Илия Кадинов за бъдещия " Велиленд " пред сп. " Градът ". Предвижда се в увеселителния парк да има културно-атракционен център с юртено населено място, огромен лунапарк, закрити конна база и детска зала за игри, картинг писта и изкуствено езеро, които да бъдат построени през тази и идната година. " Всичко стартира от неочакваната ми и и пламенна обич към цирковото изкуство и концепцията за доста по-мащабен план ", изяснява Кадинов. Циркът е главният атракцион и отвори изпреварващо в края на юли. По информация от сдружението на вложителя до момента в плана за парка са вложени към 1 млн. лв. .
В приключен тип " ВелиЛенд " ще се простира на 70 дка. За в този момент е подготвен циркът Източник: VeliLand
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР