Собственикът на автокъща Капитолия“, която се намира в Борисовата градина, трябва

...
Собственикът на автокъща Капитолия“, която се намира в Борисовата градина, трябва
Коментари Харесай

Автокъща "Капитолия" трябва да върне терена на общината

Собственикът на автокъща „ Капитолия “, която се намира в Борисовата градина, трябва да съобщи терена на „ Софийски парцели “ ЕАД. Това излиза наяве от определение на Върховния касационен съд, който е отказал разглеждането на делото. По този метод влиза в действие решението на Софийския градски съд, съобщи на БГНЕС. Става ясно още, че Столичната община не дължи неустойки на наемателя, който е изградил 6 броя стоманобетонови фундаменти с чадър от железна структура, изпълнени без позволение за градеж и без утвърдени планове. В случая те или ще бъдат отстранени, или ще останат в благосъстоятелност на наемодателя, според клаузите на контракта. 

Директорът на „ Софийски парцели “ Димитър Шивачев изясни за БГНЕС, че на този стадий сдружението не може да се възползват от това решение на съда, защото наемателите от Едноличен търговец „ Минкин – Албена Минкин “ настояват, че откогато са получили писмо за освобождение на терена, не са били във притежание. Там е била друга компания – „ Софтрейд 2003 “ ЕООД, а дефакто наказаният не бил там. По думите на Шивачев това са хватки за бавене на осъществяването на решението на Софийски градски съд. От думите му стана ясно още, че следващото дело, което е заведено още веднъж, е в Софийския градски съд и първото му съвещание е планувано за октомври.

Шивачев изясни, че сагата с „ Капитолия “ е от към три години и разясни, че до приемане на писмото за освобождение на терена, притежателите постоянно са плащали наем. Във времето на делото обаче са спрели да го вършат. От думите му стана ясно, че автокъщата има главната постройка, която се намира в терена и при освобождението му тя ще би трябвало да бъде отчуждена.

Директорът на „ Софийски парцели “ изясни, че преди 2 години Столичният общински съвет трансферира обектите: автокъщата " Капитолия ", заведението " Маймунарника " и ресторанта „ Веселото село “ в Борисовата градина за стопанисване от общинското дружество „ Паркове и градски градини “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР