Собственичката на стадото с положителна проба в Болярово не допусна

...
Собственичката на стадото с положителна проба в Болярово не допусна
Коментари Харесай

Стопани не допуснаха ветеринари до стадата си в Болярово

Собственичката на стадото с позитивна проба в Болярово не позволи ветеринарите във фермата си през днешния ден. След показан протокол се оказа, че има две позитивни проби, а не една, както беше оповестено по-рано.

Болярово

Видео Малко след 9 часа ветеринарни лекари се пробваха да вземат проби от 60 животни от стадото на Ана Петрова. Първоначално не бяха показани документи, а по-късно се откри разминаване в информацията.
Ана Петрова, овцевъд: Трябваше да имам едно животно с позитивна проба, а доктор Колев ми донесе документ две животни, които животни са при мен фактически с този номер ушна марка. Всички видяха, че животните ми да живи и здрави. Само не мога да схвана за какво са две откакто имаше една позитивна проба. Това желая някой да ми го изясни. Лично господин министъра, в случай че може. Няма да ги пусна да ми вземат проби. Д-р Стоян Колев: За мен това е възпрепятстване на да си свърша задължението. Мен са ме пратили по разореждане на министъра да взема 60 кръвни проби. По предписание на министъра би трябвало да вземем - 60 проби. Бърз тест ще покаже незабавно резултата. Ще разрешиш ли да създадем.
Оказа се, че и двете марки са на животни от стадото на Ана Петрова.Към момента животните във фермата са 200 и са затворени в обора под карантина. От сутринта пред стопанството на Ана са и протестиращи, които охраняваха и стадото на баба Дора в Шарково.
Още по тематиката Хиляди умъртвени овце и кози в Югоизточна България поради открита чума
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР