Сняг заваля тази нощ в района на София и високите

...
Сняг заваля тази нощ в района на София и високите
Коментари Харесай

Затруднено движение по АМ “Тракия“ заради снеговалеж, десетки закъсали тирове на “Хемус“

Сняг заваля тази нощ в региона на София и високите елементи на страната. Побеляла е и част от Автомагистрала Тракия, в региона след Траявнови врата в посока София. Движението е затруднено и на автомагистрала Хемус, където има насъбрана няколко сантиметрова снежна завивка. Аутобана не е измит и към този момент има десетки закъсали тирове.

Усложнена конюнктура в София. Обилният снеговалеж над града стартира в 4:07 ч. Столичният кмет Йорданка Фандъкова изясни, че всички екипи са на терен, дружно със 178 почистващи машини.

„ Имаме един закъсал рейс на „ Симеоновско шосе”. Колите на градския превоз се движат при зимни условия. Има проблеми с контактната мрежа на трамваите и закъснение. Моля, всички да имат поради, че би трябвало да се движат с оборудвани за зимни условия автомобили”, добави Фандъкова пред Нова телевизя.

Столичният кмет беше безапелационен, че ще бъдат наложени наказания на компанията отговаряща за регионите „ Триадица”, „ Витоша” и „ Младост”, където са установени забавяния.



„ Разбира се, че зимата не ни е изненадала. Вчера имахме оперативка, предупредихме всички. Имат нужната техника и солите. Въпрос на организация. Затова са и тези санкции”, уточни Фандъкова, като увери, че всички трасета са проходими при зимни условия.

Получени са сигнали за четири паднали дървета. „ Усложнена е зимната конюнктура на територията на София. Снеговалежът е изобилен. Дърветата са паднали от тежкия и влажен сняг. В момента всички наши екипи са на терен и обезпечават почистването”, изясни шефът на „ Аварийна помощ и превенция” Красимир Димитров.

Той посочи, че методите към Витоша няма да бъдат затваряни. Изпратени са екипи към Бистрица, Панчарево и Железница, където пътищата са проходими и са обработени.

Относно секторите, на които водачите би трябвало да извърнат внимание, Димитров сподели: „ На методите - Южната дъга, методите Бистрица, Бояна, Драгалевци, към Витоша. Трябва да са деликатни и с вериги. Повечето стръмни и рискови места са обработени”, добави Димитров.

Най-много сняг е паднал в южните региони на София. Очаква се снежната завивка в столицата да доближи до 5 см.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР