Сняг валя тази нощ на прохода “Петрохан, но пътят там

...
Сняг валя тази нощ на прохода “Петрохан, но пътят там
Коментари Харесай

По планини и проходи вали сняг, подгответе добре колите

Сняг валя тази нощ на прохода “Петрохан ”, само че пътят там е чист, съобщи БНР. Снежна завивка не се е задържала, само че водачите да потеглят с коли, готови за зимни условия. Най-важното е гумите да са зимни.

От Агенция " Пътна инфраструктура " молят водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост. Да не подхващат внезапни маневри. Областното пътно управление  в Монтана има подготвеност да предприеме нужните дейности за обработка на настилките във високопланинската част на района и прохода " Петрохан ".

В Смолянска област през цялата нощ продължиха превалявания от дъжд. По данни на Областното пътно ръководство към 3-4 часа тази заран преваляванията са минали в влажен сняг на проходите " Рожен ", " Пампорово ", " Превала " и на връх Перелик. Въпреки това пътната конюнктура е спокойна, само че водачите би трябвало да бъдат деликатни.

Жълт и оранжев код за мощен вятър е в действие за през днешния ден за цялата страна, оповестиха на уеб страницата си от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Предупреждението е още за обилни превалявания от дъжд в Източна България и за първи сняг, който ще е с краткотрайна и неравномерна тънка снежна завивка.

Оранжев код е в действие за областите Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Сливен, София-област, Търговище, Шумен. 

В останалите области е в действие жълт код: Благоевград, Велико Търново, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Смолян, София, Стара Загора, Хасково, Ямбол. 

Заради прогнозата за мощен вятър и валежи „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) предизвести водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия.

Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДПБЗН) предприе превантивни дейности по отношение на предстоящата динамична метеорологична прогноза в страната. До регионалните шефове бяха изпратени инструкции за предприемане на спомагателни ограничения по отношение на предстоящи мощни ветрове и превалявания.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР