СНЦ Сдружение за подкрепа на футбола - Берое е подало

...
СНЦ Сдружение за подкрепа на футбола - Берое е подало
Коментари Харесай

Сдружение за подкрепа на футбола - Берое е подало заявление за придобиване на акциите на клуба

СНЦ " Сдружение за поддръжка на футбола - Берое " е подало заявление за придобиване на акциите на клуба. Новината разгласи пред " Тема спорт " кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Така първата и на този стадий най-важна крачка за спасението на " зелените " е направена. Остава единствено нейното завършване, което се чака да стане през идната седмица.

" Сдружението е подало поръчка да придобие акциите и в най-близко бъдеще се чака това да се случи. След като тяхното прекачване стане факт, новите притежатели ще дават отговор за всички контракти - било то на треньори или футболисти. Моята роля до в този момент е била да се структурира въпросното съдружие с нестопанска цел. Помагал съм и постоянно ще оказвам помощ на футбола и Берое ", разяснява градоначалникът.

По отношение на това какво бъдеще чака заралии той е безапелационен: " Най-важната ни задача е да спасим клуба и той да резервира елитния си статут. След това ще мислим за други цели. Оптимист съм, че с общи сили ще спасим Берое ".
 Сдружение изиска акциите на Берое
Сдружение изиска акциите на Берое

Клубът нямал обществени задължения

Сдружението беше вписано на 20 януари. То би трябвало да придобие акциите от сегашния към момента притежател Топлоелектрическа централа " Марица изток-2 ". Както е известно, страната разгласи отдръпването си от издръжката на клуба и по този начин сложи съществуването му на карта. Общината, локалният бизнес и почитателите обаче реагираха незабавно.

В листата с учредителите на Сдружение с нестопанска цел участват 9 имена: юрист Светослав Миневски - ръководител на Съвета на шефовете на Мини " Марица Изток ", Желязко Динев - публицист, Цветан Харизанов - предприемач, Евгени Иванов - админ на ДЮШ на ПФК Берое, Иван Янакиев - от почитател фракцията CP 12, представителите на ветераните Кънчо Кашеров и Теньо Минчев, заместник-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова и юрист Румяна Атанасова.

В Управителния съвет на Сдружението влизат трима души - Светослав Миневски, Теньо Минчев и Красимира Чахова.

Все още не е ясна каква ще е ориста на досегашния началник Илко Русев, като единствен той може да остане в Берое от остарялото управление на клуба.
 Пропадна контролата на Берое
Пропадна контролата на Берое

Заралии трябваше да се изправят против черногорци
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР