Кметът на френската столица Париж Ан Идалго е уверена, че

...
Кметът на френската столица Париж Ан Идалго е уверена, че
Коментари Харесай

Кметът на Париж ще убеди парижани, че е безопасно да се къпят във водите на река Сена

Кметът на френската столица Париж Ан Идалго е уверена, че с плуването си в Сена през юни ще убеди жителите на града, че е безвредно да се къпят в реката.

" На ядосаните споделям: " Да, ще плуваме в Сена ". Ще го създадем, несъмнено. Подготвяме нещата за огромното гмуркане, което ще се случи на " Брас Мари ", сподели Идалго пред кореспондент по време на разкриване на плувен басейн във френската столица през днешния ден.

Градоначалникът съобщи още през януари, че ще плува в Сена преди началото на Олимпийските игри в Париж, които ще се проведат в интервала 26 юли - 12 август. Това ще се случи по време на така наречен " огромно гмуркане ", което е планувано за 23 юни, когато парижани ще честват идния състезателен конгрес.

Френската столица работи за почистването на Сена, с цел да могат хората още веднъж да плуват в нея за пръв път след пауза от 100 години, само че проблем с канализацията и качеството на водата предишното лято докара до анулацията на предолимпийско съревнование по плуване.

В четвъртък градът публично ще открие контейнер за предпазване, който може да побере 46 хиляди кубически метра отпадъчни води, с цел да понижи доста рисковете от замърсяване на Сена.

" Голямото гмуркане ще бъде страховит миг. След като се случи, парижаните ще бъдат уверени, че Сена е река, за която сме се грижили добре ", показа кметът на Париж Ан Идалго

Състезанията по плуване в открити води и триатлон ще се проведат в Сена на идните Олимпийските игри в Париж 2024.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР