Снощи стартира второто издание на турнира Лига на нациите, а

...
Снощи стартира второто издание на турнира Лига на нациите, а
Коментари Харесай

Нови 8 мача от турнира Лига на нациите днес

Снощи започва второто издание на шампионата Лига на нациите, а България стартира акцията си с тъждество против Ейре (1:1). Днес предстоят нови 8 мача в три от дивизиите. В Лига А Италия ще посрещне Босна и Херцеговина, а Нидерландия ще е хазаин на Полша. " Адзурите " са в серия от 11 следващи победи и общо 14 срещи без загуба. Отборът на Роберто Манчини се класира безапелационно за Евро 2020 и ще желае още веднъж да покаже хубав и ефективен футбол. Гостите ще разчитат най-много на голмайстора си Един Джеко, само че ще бъдат без Миралем Пянич, който е под карантина, откакто даде позитивен тест за ковид.

Нидерландия беше във напредък под управлението на Роналд Куман, само че някогашният бранител напусна поста си, с цел да застане отпред на Барселона. Днес " лалетата " ще бъдат водени от неговия досегашен асистент Дуайт Лодевегес. Той няма да може да употребява Дейли Блинд, Матайс Де Лихт и Стефан Де Фрай, само че разполага с доста мощна офанзива в лицето на Мемфис Депай, Куинси Промес и героя на Севиля от финала в Лига Европа Люк де Йонг. На поляците ще им е доста мъчно без звездата Роберт Левандовски, който получи отмора след фантастичния сезон с Байерн (Мюнхен). Мача в Амстердам ще управлява българският рефер Георги Кабаков.

В Лига В прави усещане съседското дерби сред Словакия и Чехия. Останалите дуели също са без изявен любимец: Норвегия - Австрия, Румъния - Северна Ирландия и Шотландия - Израел.
В Лига С Литва ще е хазаин на Казахстан, а Албания ще гостува на Беларус.

Лига на нациите - 1 кръг:

Лига А:
ИТАЛИЯ - БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
НИДЕРЛАНДИЯ - ПОЛША

ЛИГА В:
НОРВЕГИЯ - АВСТРИЯ
РУМЪНИЯ - СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ
СЛОВАКИЯ - ЧЕХИЯ
ШОТЛАНДИЯ - ИЗРАЕЛ

Лига С:
ЛИТВА - КАЗАХСТАН
БЕЛАРУС - АЛБАНИЯ
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР