Снимки: бТВ и БГНЕСМястото на атентата срещу главния прокурор Иван

...
Снимки: бТВ и БГНЕСМястото на атентата срещу главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Вижте мястото на взрива срещу Гешев. Първа версия за килърите

Снимки: бТВ и БГНЕС

Мястото на атентата против основния прокурор Иван Гешев е било извънредно добре подбрано. Взривът с 3-килограмов тротилов еквивалент, цялостен с осколки, е подложен на изострен завой, където колите понижават доста скоростта. Това заяви зам.-главният прокурор и началник на следствието Борислав Сарафов на ексклузивен брифинг.
-->



Той разкри, че най-вероятно убийците са били на мястото на опита за атентат, тъй като е трябвало да виждат колите, с цел да задействат бомбата. Оставили са маркери, по които да се ориентират по кое време да задействат гърмежа. Той е бил толкоз мощен, че е оставил кратер с диаметър три метра и дълбочина 40 сантиметра.



След този случай се надявам, че НСО ще вземе всички нужни ограничения, с които да се подсигурява отбраната на сигурността на Иван Гешев. Той е човек, който въплъщава държавността! И това е посягане не против Иван Гешев, а против основния прокурор, добави още Сарафов.





Не изключваме никакви версии. Хората може били са тук и са имали образен контакт с колите. Няма по какъв начин да се реши по кое време минава автомобила. Бомбата е избухнала сега, когато автомобилът се е изравнил с бомбата, сподели Борислав Сарафов.



На въпрос дали към този миг има обвинени за атентата, Сарафов съобщи: " В непрекъснат контакт сме с Иван Гешев, само че не мога да кажа всичко. Ако кажа кои са обвинените, ще ги предупредя. Не би било професионално. А дали случайността, или бронираните коли са се оказали основни за крайния излаз на обстановката, ще прецизираме занапред. Само ще ви кажа, че даже бомбаджиите са учудени по какъв начин след този толкоз мощен случай, не е имало жертви, защото приказваме за извънредно мощна и мощна взривна вълна. Според очевидци огненият дирек е бил с височина 4-5 метра. ".  







Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР