Снимката на жена в напреднала бременност, която бяга от бомбардиран

...
Снимката на жена в напреднала бременност, която бяга от бомбардиран
Коментари Харесай

Бременната Мариана от Мариупол: Снимката ми беше използвана за лъжа

Снимката на жена в напреднала бременност, която бяга от бомбардиран родилен дом, се трансформира в един от най-разпознаваемите знаци на войната в Украйна. Смисълът на изображението обаче беше килнат от съветска дезинформационна акция и младата жена се сблъска с крайни отзиви и ненавист и от двете страни във войната.

Загърната със покривка и окървавено чело, фотографията на Мариана Вишемирски беше забелязана от целия свят. След като оцелява при нападението, Мариана се изправя пред друга офанзива – тази на дезинформацията и омразата, ориентирани към нея и фамилията й.

Докато Русия се опитваше да сее неистини за офанзивата, 29-годишната Мариана беше подправено упрекната, че e в „ влезнала в облик “. Руски дипломати даже твърдяха, че тя е " играла " не една, а две разнообразни дами. С днешна дата Мариана споделя за мъчителното си бягство и за онлайн злоупотребата пред „ BBC ”.

„ Получих закани, че ще дойдат и ще ме намерят, че ще ме убият, че детето ми ще бъде нарязано на части “, споделя тя.

Това е първото й изявление за огромна западна медия, откакто е била евакуирана в родния си град в част от Донбас, следена от подкрепяни от Русия сепаратисти. Тя споделя какво е да си част от осведомителна борба – до момента в който ражда щерка си Вероника във военна зона.

„ Тя избра да се появи в сложен миг “, споделя майката, „ само че е по-добре да е пристигнала при тези условия, в сравнение с въобще да не се роди “.

Преди войната животът в Мариупол е бил доста по-различен. Мариана е рекламирала артикули за хубост в обществените мрежи, до момента в който брачният партньор й Юрий работи в стоманодобивния цех „ Азовстал “.

„ Имахме спокоен и простоват живот “, споделя тя, „ по-късно нещата се обърнаха с главата надолу “.

От профила ѝ в Инстаграм можем да забележим вълнението ѝ от вероятността да стане майка. За страдание обаче когато Мариана е призната в болница, Мариупол се трансформира в най-бомбардирания град в Украйна. На 9 март тя беседва с други дами в отделението, когато детонация раздрусва болничното заведение.

Тя придърпала одеяло върху главата си. След това се чува втора детонация.

„ Можеше да се чуе по какъв начин всичко лети в близост, шрапнели и други неща “, споделя тя. " Звукът кънтеше в ушите ми дълго. "

Жените се приютили в мазето с други цивилни. Мариана получила порязна рана на челото от стъклени части, само че доктор й споделя, че няма потребност от шевове.

Това, от което се нуждае, изяснява тя, е да прибере багажа си от руините на болничното заведение. Тя моли служител на реда да й помогне да влезе.

„ Всичко, което бях подготвила за бебето си, беше в родилното поделение “, споделя тя.

Докато стояла пред болничното заведение и чакала да си прибере нещата, тя е снимана от публицисти от Асошиейтед прес. Те я ​​снимат още веднъж, до момента в който тя слиза по стълбите на излизане от постройката. Впоследствие фотосите се популяризират бързо в онлайн пространството. И тогава в прокремълски Telegram канал за първи път се появяват фалшиви изказвания, че фотосите са били „ инсценирани “. Блогът на Мариана е употребен, с цел да се внуши на хората, че тя е " актриса ", която е употребила грим, с цел да симулира пострадвания.

Други даже твърдяха, че фотография на друга бременна жена на носилка също е Мариана, макар че е очевидно, че фотосите са на разнообразни хора. Жената на носилката и нероденото й дете по-късно починаха от пострадванията си.

Докато бяга, тя не разполага с достъп до интернет, Мариана вижда тези фотоси едвам дни по-късно.

В този миг нейният Инстаграм към този момент е залят от обвинителни и заплашителни известия.

" Беше в действителност обидно, тъй като в действителност аз претърпях всичко това ", споделя тя, но се въздържа да подлага на критика непосредствено руснаците, които популяризират погрешната информация за нея.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
 

" Бях афектирана на публицистите, които са разгласили мои фотоси в обществените медии, че не са интервюирали други бременни дами, които биха могли да потвърдят, че това нахлуване в действителност се е случило. "

Тя допуска, че това е повода някои хора да останат с усещането, че всичко е инсценирано.

В дните след нападението Мариана ражда Вероника в друга болница. Подобно на хиляди други, Мариана и Юрий обезверено се пробват да избягат от Мариупол. В продължение на седмици е съвсем невероятно да се реализира контакт с тях.

С днешна дата Мариана се връща към блога си, в който споделя за всекидневието си на майка. Нейното обръщение към онeзи, които подклаждат ненавист, е „ вървете си с мир “.

" Днес не мисля за очакванията си и не върша проекти, тъй като не знаем какво ще донесе утрешният ден. "
Украинките, които вместо оръжия употребяват смарт телефони
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР