Всякагодина Денят на детето се отбелязва с най-различни празнични прояви

...
Всякагодина Денят на детето се отбелязва с най-различни празнични прояви
Коментари Харесай

Как България отпразнува Деня на детето

Всякагодина Денят на детето се отбелязва с най-различни празнични прояви както в целия свят, по този начин и у нас.

Днес децата получиха възмжност дасподелят силата и насладата си със свои връстници, да научат нещо потребно и да попътешестват във вълшебния свят на приказките и образните изкуства.
Ето какБългария отпразнува Деня на дететоСофия
Над 40 културно-образователни събития включваше тазгодишното издание на " Детски панаир ". Събитието се организира предНародния спектакъл " Иван Вазов ", в Градската градина и в околните музеи и галерии.

Тази година съществена тематика на празника бе културно-историческото завещание и опазването на околната среда.
Пътуване с ретровлак
По мотив 1 юни БДЖ провежда пътешестване с ретровлак до Банкя. Празничният трен бе формиран от парен локомотив, пет седящи вагона за пътуващите и два от вагоните на царската комбинация на цар Борис III " Корона Експрес ". Царските вагони, в това число и персоналният вагон на царя, можеха да бъдат прегледани по време на престоя на ретро композицията в гарата в Банкя.
Зоопарк
Софийският зоопарк бе със свободен вход за всички гости. Освен да се срещнат с животните, децатаможехада се включат и в занимания при западния и централния вход на зоопарка.
Кино
" Кино по детски " - прожекции на модерна българска анимация с безвъзмезден вход за деца до 12 години провежда Асоциацията на българските анимационни продуценти. Прожекциите бяха3 по 90 минути на български анимации. " Кино по детски " сподели продукции на българските анимационни студиа " Зографик ", Chase a Cloud и Студио " Змей ".
Колоездене
Детско колоездене провежда спортният магазин " Декатлон " вБорисовата градина.
Враца
Богата стратегия и ателиета за всички бяха подготвили уредниците на детския празник във Враца.



Пред читалище " Развитие " имаше маси навън за креативен работилници, а пред Община Враца клоуни и приказни герои забавляваха децата - за най-малките бяха обособени кътове за игра, а по-големите можеха да опитат да творят и вършат опити в най-разнообразни ателиета.

400 деца от 15 детски градини във Враца, облечени с тениски с облика на Христо Ботев, потеглиха тази заран на поход по част отБотевия път, заяви Дарик Враца.

Снимка: Дарик Враца

При врачанското село Костелево те посрещнаха с овации и песни участниците в обичайния поход “От Козлодуй до връх Околчица ”.

Проявата е обичайната за най-малките ученици на детските заведения във Враца. В мини-похода вземат присъединяване най-големите деца от предучилищните групи, които са на 6-7 години.
Плевен
Дрон шоу ще сепроведе в Плевен на 1 юнивечерта. В неповторимия светлинен театър ще се включат 60 дрона.Те ще пресъздадат в небето над града емблематични за Плевен и България фигури, заяви Дарик Плевен.
1 622 балонав небето над Бургас за 1 юни
Снимка: Дарик Бургас

1622 балонаполетяха в небето над Бургас от терасата на „ Морското казино “ през днешния ден - на 1 юни. Броят им е символичен- толкоз са децата, родени през миналата година мв морския град, заяви Дарик Бургас.

„ От тях 831 са момчета, 791 девойки. Като кмет благодаря на всички родители. Имам една молба към всички – където и да ходите, каквото и да вършиме, останете в нашия прелестен град. “, сподели кметът Димитър Николов.
Варна
Столичният зоопарк и Делфинариумът във Варнабяха с вход свободен във връзка Деня на детето.



Община Варнасе погрижи за децата да имат сапунени мехурчета, тебешири, ластици за скачане и още доста игри от детството на техните родители.

Спирка на градския превоз бе брандирана с детски рисунки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР