Снимка: УикипедияОт няколко икони от иконостаса и стените на храма

...
Снимка: УикипедияОт няколко икони от иконостаса и стените на храма
Коментари Харесай

Чудо навръх Нова година! По стените на Златарския манастир се стича миро

Снимка: Уикипедия

От няколко икони от иконостаса и стените на храма в манастира " Св. Петър и Св. Павел " в преславското село Златар е почнало да се стича миро, оповестяват миряни, посетили светата обител часове преди посрещането на новата 2018 година.

Първи мирото върху светите изображения забелязал православният духовник отец Николай, който завел посетители в манастира към 19:00 часа на 31 декември. Още същия ден за чудото бил осведомен и ръководителят на манастирското настоятелство отец Иван, написа в. " Телеграф ".

По думите на послушницата сестра Стоянка нещо божествено се е случило в обителта още на Стефановден - 27 декември. Тогава имало празнично свещенодействие, което минало в необикновена атмосфера.

В идващите дни към подготовката на Нова година сестра Стоянка не обърнала внимание на иконите в църквата до идването на отец Николай. Той забелязал капчици миро по иконите на Исус Христос, Св. Йоан Кръстител, Богородица и настойниците на манастира Св Петър и Св. Павел и други Оказало се, че по-рано сутринта на 31 декември мирото е било видяно и от поклонници, които посетили манастира преди обед.

Мироточенето е събитие в християнството, обвързвано с появяването на маслена влага – миро върху икони и мощи на светци. То не може да бъде провокирано от човешка ръка и не може да бъде поддържано. Мирото има благовоние и характерен мирис. Някъде е малко количество и го събират с памуче, на други места, като с мощите на Св. Димитър Солунски, мироточенето е било толкоз мощно, че са го събирали в огромни съдове. Според християните появяването на миро може да бъде знак на наслада и берекет, само че може да бъде и предизвестие за тежки събития, които ни чакат.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР