Снимка: ТуитърПолицията в американския щат Ню Мексико е спасила в

...
Снимка: ТуитърПолицията в американския щат Ню Мексико е спасила в
Коментари Харесай

Освободиха 11 деца, живеели под земята в нечовешки условия в пустинята на Ню Мексико

Снимка: Туитър

Полицията в американския щат Ню Мексико е избавила в петък 11 умиращи от апетит деца, държани при ужасни битови условия в далечен необитаем регион, покрай щатската граница с Колорадо (в дребната област Амалия). Децата са на възраст от 1 до 15 години, били са боси и облечени в парцали, а натъкналите се на тях служители на реда ги съпоставиха с " бежанци от Третия свят ", написа Канал3.бг.

На мястото са арестувани 5-има възрастни, измежду тях двама тежко въоръжени мъже, съобщи BBC.

Полицията претърси региона, откакто получила следния сигнал: " Ние гладуваме и се нуждаем от храна и вода ". На място органите на реда виждат нещо като дребна подземна каравана, покрита с пластмаса, без течаща вода и електричество.

Шерифът на окръг Таос Джери Хоугрив сподели пред ABC News, че децата са гладни, жадни и мръсни.

" Аз съм служител на реда от 30 години и в никакъв случай не съм виждал нещо сходно. Невероятно ", посочи той и продължи: децата бяха толкоз кльощави, че им се брояха ребрата. Никаква хигиена, без прясна вода, а единствената храна в близост бяха няколко картофа и кутия ориз. Децата бяха доста уплашени.

Двамата въоръжени мъже - Сираж Уахаж и Лукас Мортън, бяха задържани и упрекнати в принуждение над деца. Три дами, за които се допуска, че са майки на децата, бяха арестувани, само че след това освободени.

Хоугрив съобщи, че дамите и децата са били държани в послушание и боязън от двамата мъже.

11-те деца са били предадени на грижите на обществените служби.

Оказа се, че Уахаж е търсен от полицията в щата Джорджия по съмнение, че е отвлякъл своя 3-годишен наследник, който обаче не е открит измежду 11-те деца. Разследващите допускат, че детето е било в лагера неотдавна.

Американските медии оповестяват, че издирването на сина на Уахаж в последна сметка е довело до арестите.

Полицията е знаела за мястото, само че се е забавила с проникването, защото изчаквала заповед за обиск. Нужна е била и подготовка, поради упованията за въоръжена опозиция: за двамата мъже се е знаело, че е доста евентуално да са тежко въоръжени екстремисти от мюсюлманската религия.

При задържането му Уахаж е бил въоръжен с автомат АR-15 и четири револвера.

AR-15 е известна американска полуавтоматична карабина - може би най-разпространеното оръжие за " цивилна " приложимост в Съединени американски щати. Продава се на относително ниска цена и е шлагер в Съединени американски щати, означават специалисти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР