Снимка: PexelsТемператури от над 37 градуса в южните части на

...
Снимка: PexelsТемператури от над 37 градуса в южните части на
Коментари Харесай

Температури над 37 градуса в южните части на България

Снимка: Pexels

Температури от над 37 градуса в южните елементи на България, бяха измерени през днешния ден. 

Живакът скочи и в останалите елементи на страната и гонят върхове. От Спешна помощ записват скок на сигналите за топлинни удари и поучават по какъв начин да се спасим от заплахите на горещините. А за на следващия ден синоптиците плануват още по-топло време.

В Кресна през днешния ден температурите приближиха 40 градуса. И недоволствата от горещото време започнаха.

„ Пада им внезапно кръвното налягане, усещат изнемощялост, може да получат уязвимост в мускулите. Оттам и кръвното пада, зачервява се лицето. Има много хора с такива недоволства в топлините. Оказваме им първа помощ ”, съобщи Красимир Костов от Спешен център-Кресна.

Живакът скочи фрапантно и в Гоце Делчев. В следобедните часове горещината беше непоносима, само че все пак по улиците имаше хора.

„ Гледаме къде е сянката, пием вода. И това е. Иначе е тежко. Тази седмица и предходната беше доста горещо ”, показа един от осмелилите се да излязат на открито в горещините.

В столицата за последните два дни здравна помощ поради горещото време са потърсили над 50 души. Сред тях има и незабавни случаи.

„ 93-годишна жена, която намерихме пред входа, паднала. Тя беше колабирала и при прегледа установихме, че дамата е получила сърдечно-съдов случай с изострен коронарен синдром. Затова се наложи доста бърза хоспитализация и престой в болница ”, съобщи доктор Инна Детелинова, ЦСМП София, представена от " Нова телевизия "

Лекарите поучават хората с хронични болести да не стопират или трансформират лечението си в горещите летни дни, тъй като това може да докара до неочаквани проблеми със здравето. 

На плажа обаче не би трябвало да се прекалява с престоя на слънце, предизвестяват специалистите.

С съгласно синоптиците рискови жеги ще има и в идващите дни. В следобедните часове на следващия ден се чака термометрите да демонстрират сред 33 и 38 градуса съвсем в цялата страна.

Единствено в някои източни области ще е с градус-два по-хладно. В мощ е „ жълт ” код за рисково високи температури в цяла Централна и Западна България. Горещините ще продължат и в четвъртък.

Лекарите поучават в такива дни хората с лабилно здраве да не излизат на открито в най-топлите часове. На намерено е целесъобразно облеклата да са светли, да се носят шапки и слънчеви очила. Задължително би трябвало да се пият повече течности, само че не и алкохол.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР