Снимка: PexelsТемператури между 24 и 29 градуса се очакват днес.

...
Снимка: PexelsТемператури между 24 и 29 градуса се очакват днес.
Коментари Харесай

Слабо затопляне в цялата страна днес

Снимка: Pexels

Температури сред 24 и 29 градуса се чакат през днешния ден. Слабото стопляне ще е краткотрайно. По-ниски ще са температурите на морския бряг, където ще духа до сдържан югоизточен вятър – от 22° до 26°. В останалата част от страната вятърът ще е слаб от североизток. Ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността.

През нощта ще е ясно, с краткотрайни нараствания на облачността в Централна България. Ще е съвсем безшумно, а сутринта – относително хладно с минимални температури м/у 8° и 16°, в София – към 9°. В следобедните часове на следващия ден облачността ще се усилва и през целия ден ще се задържи по-често забележителна. В крайните югозападни региони и по Черноморието ще има и превалявания, тук-там съпроводени от гръмотевици. Ще бъде прохладно с сдържан, в Източна България краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури – без основна смяна – сред 24° и 29°.

Отново по-ниски по Черноморието – от 23°до 25°. Сутринта там ще доминира слънчево време, към и след обяд облачността ще е по-често забележителна, на доста места ще превали. Ще духа сдържан, по южното крайбрежие краткотрайно мощен североизточен вятър. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде едва.

В планините облачността ще променлива, през втората половина на деня – забележителна и на доста места в масивите от Западна България се чакат превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури в курортите ще са в необятни граници – от 10° на Алеко до 21° в Банско.

Предимно слънчево, само че и доста прохладно, ще се задържи времето на Балканите. Ще духа сдържан стремителен вятър от изток-североизток. След обяд в западната половина от полуострова ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там по Адриатическото крайбрежие, Република Северна Македония, Албания и Гърция ще превали.

В по-голямата част от Европа също ще доминира слънчево време. На Пиренейския полуостров, във Франция и по Западното Средиземноморие и температурите ще са относително високи. Облачно, дъждовно и студено за интервала ще се задържи времето в Европейска Русия и Беларус.

У нас в понеделник ще бъде облачно, на обособени места основно в Южна България е допустимо и да превали. През идващите дни ще бъде прохладно, изключително в източната половина от страната, където и облачността ще е по-значителна. Ще остане хладно за интервала, изключително заран, а и дневните температури ще се намалят още и оптималните ще са сред 20° и 25°. Във вторник и сряда вероятността за превалявания е дребна, а в четвъртък е допустимо да превали в Южна България.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР