Снимка: PexelsНапрежението в България започва да ескалира след локдауна, който

...
Снимка: PexelsНапрежението в България започва да ескалира след локдауна, който
Коментари Харесай

Готвачите призовават работещите в заведенията във Варна да излязат на протест

Снимка: Pexels

Напрежението в България стартира да ескалира след локдауна, който влиза в действие от на следващия ден. Хора, които остават без работа, обмислят незабавни реакции.

От Комитета на българските готвачи приканват работещите във варненските заведения да излязат на митинг, с цел да упорстват за ограничения, които да им оказват помощ да преживеят във времето, в което остават без работа, заяви за Ирена Борисова, представител на комитета за Варна. 

Работещите в сектора упорстват да им бъде обезпечена една минимална заплата на член от домакинство до края на изключителното състояние за всеки обиден чиновник, без значение дали е в неплатена годишен отпуск.

Искат още банкови гаранции за отсрочено заплащане на финансовите институции, бързи заеми и битови сметки, бързи ипотечни и потребителски заеми.

Забрана на наемодатели за наложително преустановяване на контракт и аморално отношение по време на изключителното състояние.

Задължаване на всеки един шеф да изплати напълно дължимата заплата на служащия си. В противоположен случай да я заплати в двоен размер плюс солидна санкция с цел да се предотвратят злоупотреби с служащите.

Сбирката на чиновниците, искащи да покрепят настояванията, е планувана за петък, 27 ноември, от 19 часа пред Община Варна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР