Снимка PexelsХоратата усилено търсят противогрипни ваксини, притеснени от Ковид-епидемията. Първата

...
Снимка PexelsХоратата усилено търсят противогрипни ваксини, притеснени от Ковид-епидемията. Първата
Коментари Харесай

Листr с чакащи за противогрипни ваксини има вече в аптеките

Снимка Pexels

Хоратата интензивно търсят противогрипни ваксини, обезпокоени от Ковид-епидемията. Първата партида към този момент е изчерпана, а в доста аптеки има лист с чакащи. Подобна е обстановката и при персоналните лекари, оповестява

При джипитата имунизациите доближават по национална стратегия за профилактика на сезонния грип и са безвъзмездни за хората над 65 години, само че там също има дълги описи с чакащи и дефицит, а ваксини ще бъдат сложени с приоритет на хората с хронични болести. 

До края на тази седмицата се чака следващата партида ваксини да дойде в аптеките и кабинети на персоналните лекари. Предвидени са 70 000 за свободния пазар, а 180 000 са за персоналните лекари. Оказва се обаче, че имунизациите няма да стигнат за всички. 

" На няколко места бях, тук всеки ден минавам и в този момент следващ път отново да видя дали не са получили инцидентно. Особено ние - по-възрастните, които сме по-уязвими приказват, че при персоналните лекари щяло да има, само че към този момент не е имало и те споделят, че няма да има ", показа Неделина Петкова.

Валентина Москова е шеф на столична аптека и споделя, че тази година търсенето е в пъти по-голямо, а количествата - извънредно незадоволителни.
" Пациентите непрекъснато питат за ваксини, обезпокоени са, само че би трябвало да предупредим, че имунизацията не защищава от Ковид-19. Тя оказва помощ да се преодолее по-леко грипното положение, само че не защищава от Ковид ", безапелационна е Москова.

А от Асоциацията на притежателите на аптеки считат, че обстановката е такава поради огромното количество заделени ваксини за личния състав на лечебните заведения. Според тях това е разумно, само че води до дефицит в аптеките. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР