Снимка: ПетелЗа първи път в 52-годишната си история КК Албена“

...
Снимка: ПетелЗа първи път в 52-годишната си история КК Албена“
Коментари Харесай

Албена на загуба за първи път в 52-годишната си история

Снимка: Петел

За първи път в 52-годишната си история КК " Албена “ завършва сезона си на загуба. Реализираните нощувки в комплекса са 365 000, като за предходната година те са били 1 милион и 500 000 хиляди, оповестява Радио Варна. 

Истински сезон през това лято е имало единствено през месец август, като даже тогава максимумът, който е бил доближат, е бил от 7 000 туристи, при двойно по-голям потенциал на легловата база. Удар върху комплекса е бил и отливът на немските туристи, откакто област Добрич беше оповестена за рискова зона поради растеж на заболелите с Ковид-19.

Само от изтеглянето на немските туристи КК " Албена “ е изгубил към 6 милиона лв. предстоящи доходи. Държавата би трябвало да концентрира вниманието си върху област Добрич, в чиято територия е над една трета от Черноморското крайбрежие и да поправи грешките, които доведоха до оповестяването й като рискова зона, показа изпълнителният шеф на курорта Красимир Станев.

Като извънредно потребна дефинира Красимир Станев мярката 60/40, с помощта на която до края на годината курортът ще получи подкрепяне от към 4 милиона лв.. Според него обслужващият личен състав в курортните комплекси би трябвало също да бъде включен в рисковите специалности от първа линия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР