Снимка: Петел, архивНеобичайно за сезона топло време се очаква през

...
Снимка: Петел, архивНеобичайно за сезона топло време се очаква през
Коментари Харесай

Температури до 20 градуса през уикенда

Снимка: Петел, списък

Необичайно за сезона топло време се чака през уикенда, оповестяват синоптиците.

Температурите тук-там ще са до към 20°, в регионите с по-трайни мъгли - значително по-ниски.

През нощта ще е безоблачно и съвсем безшумно, в низините, котловините и към водните басейни - с мъгли. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, в София - към 2°, оптималните - сред 14° и 19°.

Малко по-ниски по поречието на Дунав, където се чакат и мъгли, тук-там трайни. В останалата част от страната ще доминира слънчево време. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

Подходящо и за ски, и за туризъм ще бъде и на следващия ден, само че заплахата от лавини отвън ски зоните и зимните маркировки остава доста висока.

Ще бъде слънчево и извънредно топло за сезона, като оптималните температури даже по най-високите върхове към този момент ще са позитивни - сред 2 и 5 градуса, а в курортите - от 10° на Алеко, към 14, 15° в Боровец и Пампорово и до 16 в Банско. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - краткотрайно мощен западен вятър.

По-топло от нормалното и най-вече слънчево ще е и времето съвсем на всички места на Балканите, като се изключи крайните северни елементи на Румъния, където ще вали и дъжд, и сняг.

С превалявания и от дъжд, и от сняг ще бъде на следващия ден и в доста региони от Европа, като за разлика от пролетното време в южните елементи от континента, в Русия, както и на Скандинавския полуостров оптималните температури за следващ ден ще останат негативни, в Москва - минус 14°.

У нас в неделя видимостта допълнително региони ще остане понижена. В по-голямата част от страната ще бъде и най-вече облачно, а тук-там ще има напълно слаби валежи.

В понеделник и вторник ще бъде прохладно, по-често облачно и с спирания ще превалява дъжд.

В сряда ще има повече слънчеви часове. Температурите ще останат доста по-високи от нормалните за сезона.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР