Снимка: НАПНад 95 процента от данъчните декларации са подадени по

...
Снимка: НАПНад 95 процента от данъчните декларации са подадени по
Коментари Харесай

Над 95 процента от данъчните декларации са подадени по електронен път

Снимка: Национална агенция за приходите

Над 95 % от данъчните заявления са подадени по електронен път. Това се прави даже от физически лица и е мощно повлияно от Коронавирус рецесията. Разкритието пред Българска национална телевизия направи представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

" Съществува опцията това да се направи и на гише. Много по-удобно и доста по-лесно, спестявайки време и пари, е потреблението на безплатния личен идентификационен код, който може да се получи във всеки офис на Национална агенция за приходите освен за подаването на данъчната декларация, само че и за прилагане на още над 100 електронни услуги ", добави Росен Бъчваров.

Вече не се постанова взимането и представянето на служебни бележки в над 90% от случаите. Решения от ТЕЛК, декларациите от другия родител за прилагане на данъчни облекчения за деца, към този момент не се ползват към данъчната декларация, добави Бъчваров.

Той напомни, че авансово попълнената данъчна декларация съставлява предварителна оценка, която не е наложителна и не се смята за подадена. При нужда данните в нея могат да бъдат поправени - всевъзможен тип промени и промени са възможни, означи Росен Бъчваров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР