Снимка: МВРПостоянен арест за общо петима души поиска специализираната прокуратура

...
Снимка: МВРПостоянен арест за общо петима души поиска специализираната прокуратура
Коментари Харесай

Изплува интересна връзка между краденото от „Арсенал” оръжие и фалшивите документи от Казанлъшко

Снимка: Министерство на вътрешните работи

Постоянен арест за общо петима души изиска профилираната прокуратура след акцията за секване на противозаконна търговия с оръжие и подправени документи в Казанлъшко от преди няколко дни. Спецсъдът към този момент остави част от тях зад решетките.

На 4 декември бяха разрушени общо две незаконни групи, като днешната публична информация на държавното обвиняване дава детайлности за „ деловите връзки ” сред арестуваните, осведоми bTV.

Според събраните доказателства общ медиатор е осигурявал купувачи за подправени документи и за огнестрелни оръжия. Става дума за ирански жител, който към този момент е обвинен и по двете следствия.

За 17-те автомата, 15-те револвера и цевите, които антимафиотите считат, че са изнесени незаконно от цех „ Арсенал ”, към този момент са упрекнати други двама души, които през днешния ден бяха оставени за непрекъснато в ареста.

Двама са и посочените за участници във фалшификаторската група, които съдът ще взема решение дали да остави под стража. Други двама хипотетични участници са пуснати под гаранция от по 5000 лева

При разбиването на тази незаконна група са открити непознати и български персонални карти и паспорти, шофьорски книжки, фотоси на лица в паспортен формат, компютър със характерен програмен продукт за обработка на данни за документи за идентичност, цветни принтери, ламинатори, скенери, флаш памети и така нататък

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР