Снимки от протеста и шествието Недоволството срещу промените в движението

...
Снимки от протеста и шествието Недоволството срещу промените в движението
Коментари Харесай

Протест и шествие блокираха центъра на София

Снимки от митинга и шествието

Недоволството против измененията в придвижването в центъра на столицата бе изразено пред постройката на Столична община. В митинга се включиха недоволни жители от столичния център, ресторантьори, магазинери и водачи на таксита. Според ръководителя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов браншът не е удовлетворен от реорганизацията на придвижването около НДК.

Протестиращите издигнаха плакати с апели " Удобна за всички градска среда ", " Фритьоф Нансен еднопосочен ", " Върнете ни паркоместата ". Недоволството бе подкрепено и от Европейския център за транспортни политики. 

Председателят на Комисията по превоз и пътна сигурност в СОС Иван Таков от " Българска социалистическа партия за България " сподели пред протестиращите, че не са срещу велоалеите, а искат да се върне остарялата организация на придвижване в региона на НДК.

Снимка: БТА

Протестиращите против измененията в придвижването към НДК се сляха с родители, загубили деца в произшествия. Те издигнаха плакати  " Беззаконието по пътищата и корупцията в институциите убиват бъдещето на България! " и " Стоп на беззаконието по пътищата ". 

Снимка: БТА

Автошествие под надпис " Стоп на беззаконието по пътищата "  премина през бул. " Цариградско шосе " и бул. " Васил Левски ". На кръстовището на бул. " Патриарх Евтимий " и бул. " Витоша " те оставиха колите си се насочиха пешком към Съдебната палата. Там недоволните обявиха, че митингът им е против беззаконието по пътищата и нежеланието на политиците да решат проблемите. 

Протестът продължи до Столична община по ул. " Московска " 33, където тече съвещание на общинските съветници, а колите напълно блокираха придвижването по улицата.

Снимка: БТА

" Настояваме за незабавни смяна в пътното законодателство, която да подсигурява тежки наказания на причинителите и за правдивост на пътя ", сподели за Българска телеграфна агенция Петя Иванова от съдружие " Ангели на пътя ".

Недоволните желаеха и отстраняването на общинския консултант Благовест Георгиев от всички заемани от него постове в Столичния общински съвет. В началото на април, управлявайки лек автомобил след приложимост на алкохол, той аргументи злополука в столицата. Георгиев бе част от групата на " Продължаваме Промяната - Демократична България " и " Спаси София ", само че след случая беше отхвърлен от групата и сега е самостоятелен.

Снимка: БТА

Общинският консултант от ГЕБ-СДС Антон Хекимян изясни пред протестиращите, че Георгиев е изключен и от Комисията по превоз и пътна сигурност. По думите му се планува смяна, съгласно която общинските съветници да имат право да бъдат отстранявани от СОС, вместо да остават самостоятелни съветници.

Днес ръководителят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика две изключителни съвещания на Столичния общински съвет. Отделно през днешния ден за повторно стартира делото за злополуката на ул. " Гурко ", в която 15-годишният Филип Арсов загуби живота си. На 25 април Софийският градски съд не даде ход на разпоредителното съвещание по делото, защото Нацко Дойчев - юрист на околните на починалия, не участва на съвещанието заради служебна ангажираност. 

Засилено е полицейското наличие в региона. 

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР